G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Erdoğan, Yargıtay’da Cumhuriyet Başsavcısını belirledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nı seçmek için gerçekleşen oylamada Muhsin Şentürk’ü başkan olarak belirledi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış oldu. 36. turda yapılan seçimde Şentürk, diğer adayları geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Muhsin Şentürk, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Geçmişte Anayasa Mahkemesi’nin TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki kararı kabul etmeyen 3. Ceza Dairesi’nin başkanı olarak biliniyordu. Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanması durumunda 4 yıl süreyle bu görevi yerine getirecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in görev süresinin dolması nedeniyle yapılan seçimde, Şentürk 77 oy alarak yeni başkan oldu. Yaşar Şimşek 86, Hakan Yüksel 56, Mustafa Erol 33 ve Yusuf Kuzu 31 oy aldı. 25 Mart tarihinden beri aday olan Şentürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ricası üzerine Yargıtay Başkanlığı seçiminden çekildiği iddia edilmişti.

Muhsin Şentürk 1968 yılında Ankara’da doğdu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hakim olarak mesleğe başlayan Şentürk, çeşitli görevlerde bulundu ve 2012 yılında Yargıtay Üyeliği’ne seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Şentürk, uzun yıllardır yargı camiasında aktif olarak görev almaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması, önümüzdeki dönemde yargıda yaşanabilecek gelişmeler açısından önemli bir adım olarak nitelendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Yargıtay’da Cumhuriyet Başsavcısını belirledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!