G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

İzmit’te Sokak Kavgası: Silahlar Konuştu, 3 Kişi Tutuklandı, Mahkeme Kararını Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Ekim 2022 tarihinde İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Yalı Cami Sokak’ta gerçekleşen olayda, gece saatlerinde Emrah Akkuş’un da aralarında bulunduğu iki grup arasında kavga çıktı. Sokak üzerinde bulunan bir eğlence mekanının işletmecisi Abdullah Ay (31) ve çalışanları da kavgaya dahil oldu. Çevredekilerin araya girmesiyle Emrah Akkuş ve Abdullah Ay, olay büyümeden barıştırıldı. Ertesi gün gece saatlerinde taraflar arasında omuz atma nedeniyle yeniden tartışma yaşandı. Tartışma kavgaya dönüştü ve Abdullah Ay, Ömer Koç (32) ve Çağrı Topbaş’ın (23) tabancalarından çıkan kurşunların isabet ettiği Emrah Akkuş ve Mehmet Cingöz yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı.

Olay yerinden kaçan şüpheliler Abdullah Ay’ın kız arkadaşı N.A.’nın (22) evine gitti. Silahları evde saklayıp üzerlerini değiştiren şüpheliler, bir süre sonra evden çıktıklarında yakalanarak gözaltına alındı. Akkuş, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ay, Koç ve Topbaş tutuklanırken, N.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaralanan Mehmet Cingöz ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede; tutuklu sanıkların tasarlayarak Emrah Akkuş’u öldürmekten ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Mehmet Cingöz’ün yaralanması ile ilgili de ‘silahla yaralama’ suçundan ayrı ayrı 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, iddianamede olay yerinde 15 adetten fazla mermi çekirdeği bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili yapılan duruşmada, olaya tanık olan esnaf G.B., Abdullah Ay ve Emrah Akkuş’un barıştığını ve birbirlerine sarılarak ayrıldıklarını ifade etti. Emrah Akkuş’un annesi Simamperi Akkuş ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Oğluma pusu kurdular” dedi. Mahkeme, tanıkların bir sonraki celse dinlenmesine karar vererek duruşmayı 5 Eylül tarihine erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmit’te Sokak Kavgası: Silahlar Konuştu, 3 Kişi Tutuklandı, Mahkeme Kararını Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!