G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

ABD, RSF liderlerine yaptırım uyguladı – Sudan’daki iç savaş devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan’daki durumu yakından izlediğini ve Darfur’daki şiddet olaylarına karışan RSF liderleri Ali Yagoub Gibril ve Osman Mohamed Hamid Mohamed’e yaptırımların devam edeceğini açıkladı. RSF’nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan yüz binlerce insanın hayatının tehlikede olduğu belirtilerek, RSF ve Sudan Silahlı Kuvvetleri’ne saldırıları durdurmaları çağrısı yapıldı.

Sudan’da Ömer el Beşir’in devrilmesinin ardından başlayan güç mücadelesi devam ediyor. Cunta yönetimine karşı devam eden çatışmalarda ordu kuzey ve doğu eyaletlerinde, RSF ise batı ve güney eyaletlerinde etkinliğini sürdürüyor. Suudi Arabistan ve ABD’nin arabuluculuğunda başlatılan görüşmeler, Mısır liderliğindeki barış çabaları, Doğu Afrika Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi’nin girişimleri ve Bahreyn’deki müzakereler sonuçsuz kaldı.

BM raporlarına göre, Sudan’daki çatışmalar dünyanın en büyük yerinden edilme ve açlık krizlerinden birine yol açtı. 16 binden fazla insan hayatını kaybetti, 8,7 milyon kişi yerinden edildi ve 25 milyondan fazla insan insani yardıma muhtaç durumda.

Sudan’da devam eden iç savaş, uluslararası toplumun da dikkatini çekiyor. ABD’nin yaptırımları devam ederken, diğer ülkelerin barış çabaları sonuç vermedi. Sudan’da yaşanan insani kriz, bölgede büyük endişe yaratıyor ve çözüm bulunması için uluslararası toplumun çabaları devam ediyor. Darfur’daki şiddet olaylarına son verilmesi ve sivillerin korunması için çağrılar yapılıyor. Güç mücadelesinin sona ermesi ve Sudan halkının barış içinde yaşamaya devam etmesi için çaba harcanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, RSF liderlerine yaptırım uyguladı – Sudan’daki iç savaş devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!