G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,38
GR. ALTIN2.885,64
BTC2.138.110,09

Firari Uçak Kazası Zanlısı İstanbul’da Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta’da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Süleyman Demirel Havalimanı’na inmekte olan Atlasjet’in İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus’tan kiralanan yolcu uçağı, Türbetepe’de düşmüş ve maalesef içinde bulunan 7 mürettebat ve 57 kişi hayatını kaybetmiştir. Kazada hayatını kaybeden yolcular arasında önde gelen akademisyenler de bulunmaktaydı. Kazanın ardından World Focus Hava Yolları’nda görevli olan 10 kişi hakkında dava açılmış ve Yavuz Çizmeci gibi şirketin ortağı olan kişilere hapis cezaları verilmiştir.

Kazadan sonra yaşanan yargılama sürecinde, sanık sayısı artmış ve Yavuz Çizmeci gibi şirketin ortağı olan kişilere hapis cezaları kesinleşmiştir. Ancak Yavuz Çizmeci, kesinleşmiş hapis cezası almasına rağmen 17 yıldır firari haldeydi. Gaziantep’e gidecekken İstanbul Havalimanı’nda sahte kimlikle yakalanan Çizmeci, polislerin dikkati üzerine çekilmiş ve kimliğinin sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan kontroller sonucunda Yavuz Çizmeci’nin kimliği belirlenmiş ve gözaltına alınarak cezaevine gönderilmiştir.

İsparta’da yaşanan trajik olayda, akademisyenlerin de bulunduğu bir uçağın düşmesi sonucunda 7 mürettebat ve 57 kişi yaşamını yitirmiştir. Kazadan sonra başlayan yargılama sürecinde, World Focus Hava Yolları’nda görevli olan 10 kişi hakkında dava açılmış ve şirket ortağı Yavuz Çizmeci gibi bazı kişilere hapis cezaları verilmiştir. Ancak Çizmeci, hapis cezası almasına rağmen 17 yıldır kaçak olarak yaşamıştır. Sonunda İstanbul Havalimanı’nda sahte kimlikle yakalanan Çizmeci, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve cezaevine gönderilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Firari Uçak Kazası Zanlısı İstanbul’da Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!