G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.500,36

İtalya’nın Milano Kentinde Şiddetli Yağışlar: Su Baskınları ve Trafiğe Kapalı Yollar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Milano kentinde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, şehirde önemli sorunlara neden oldu. Dün akşam başlayan ve bu sabah da devam eden aşırı yağışlar, Lombardiya bölgesinde bulunan Milan kentinde su baskınlarına ve yollarda trafiğe kapanmalara sebep oldu. Kent yakınlarından geçen Lambro Çayı’nın taşması sonucu, şehrin doğu kesimlerinde su baskınları yaşandı ve birçok cadde ile sokak sular altında kaldı. İtfaiye ekipleri su altında kalan bölgelere botlarla yardım götürerek, kent sakinlerini tahliye etmeye çalıştı. Kızılhaç ekipleri de yiyecek ve içecek dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Ancak, su baskınlarının etkilediği bölgelerde bazı hanelere elektrik verilemediği için kent sakinleri zor durumda kaldı.

Bu doğal afetten etkilenen Milan kentinden başka, komşu kent Monza da aşırı yağışlardan nasibini aldı. Monza’da da sel tehlikesi nedeniyle kreş ve ilk dereceli okullar boşaltılarak, tehlike önlemleri alındı. Ayrıca, Monza Parkı’nın da sel nedeniyle ziyarete kapatıldığı bildirildi. Yağışların etkisiyle Milano ve çevresinde hayatın olumsuz etkilendiği aşikar.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından aktarılan bilgilere göre, Lombardiya bölgesindeki bu aşırı yağışlar kısa sürede kent yaşamını olumsuz etkiledi. Özellikle trafikte yaşanan sorunlar ve su baskınları, kentteki günlük hayatı felç etti. Milan ve Monza gibi önemli kentlerde alınan tedbirlerle, can kaybı yaşanmadan atlattıkları bu olumsuz durum, ülkede tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçmişte benzer doğal afetlere maruz kalan İtalya, bu tür olaylara karşı hazırlıklı olmak zorunda olduğunu bir kez daha görmüş oldu.

Sonuç olarak, Milan ve çevresinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda yaşanan su baskınları ve trafik problemleri, kısa sürede önemli bir zarara neden oldu. Kent sakinleri ile itfaiye ve yardım ekiplerinin çabaları sayesinde, can kaybı yaşanmamış olsa da maddi hasarın büyük olduğu görülmektedir. Bu tür afetlerin önlenmesi ve sonuçlarının hafifletilmesi için alınacak tedbirlerin hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya’nın Milano Kentinde Şiddetli Yağışlar: Su Baskınları ve Trafiğe Kapalı Yollar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!