G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Çarpıcı Uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Naci Görür, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 8. Olağan Toplantısı’na konuk oldu. ANSİAD Geçen Dönem Başkanı Akın Akıncı, toplantının başkanlığını yaparken depremin önemine vurgu yaptı. Görür’ün özellikle Kahramanmaraş Depremi sonrasında deprem konusundaki bilgilerini paylaşmak için Türkiye’nin dört bir yanını dolaştığı belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin Alp-Himalaya deprem kuşağında yer aldığını vurgulayarak depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Görür, Türkiye’de deprem planlarının bulunduğunu ancak bu planların yeterince dikkate alınmadığını ifade etti. “Türkiye Cumhuriyeti var olacaksa deprem problemini çözmemiz gerekir” diyen Görür, siyasi iradenin ve halkın bu konuya yeterince önem vermediğini belirtti.

Antalya’yı etkileyebilecek üç farklı deprem bölgesine dikkat çeken Görür, Antalya’nın depreme karşı dirençli hale getirilebileceğini belirtti. Fethiye-Burdur fay zonu, Beyşehir ve Helen-Kıbrıs fay zonlarına dikkat çeken Görür, bu bölgelerde biriken stresin zamanla depreme dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Deprem dirençli şehir kavramına vurgu yapan Görür, depremin bir şehirde minimum zararla atlatılmasının o şehri dirençli kıldığını belirtti. Diğer ülkelerde büyük depremlerin yaşanmasına rağmen zararın minimum seviyede olduğunu belirten Görür, Türkiye’de ise depremlerin kabus gibi yaşandığını ifade etti. Depremin yönetim, halk, altyapı, ekosistem ve ekonomi gibi faktörleri etkilediğini belirten Görür, bu alanların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

ANSİAD 8. Olağan Toplantısı, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek’in, Prof. Dr. Naci Görür’e günün anısına “Triskeles” hediye etmesiyle son buldu. Özbek’in konuklarına hediye vermesiyle toplantı tamamlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Çarpıcı Uyarı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!