G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST8.995,30
Petrol77,81
GR. ALTIN2.879,53
BTC2.137.068,91

İstanbul’da sahipsiz köpekler için kuduz aşılamaları yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yaşayan bir kişi, TBMM Dilekçe Komisyonuna, Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği’nin uygulanmadığı şikayetinde bulunarak, sahipsiz köpeklerin toplanmasını talep etti. Vatandaşların Meclis’e ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, taleple ilgili Tarım ve Orman Bakanlığından bilgi istedi. Bakanlık, komisyona gönderdiği yanıtta, kuduz hastalığı ile mücadelenin, “Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği” çerçevesinde yürütüldüğüne işaret etti.

Bakanlıkça, kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla, her yıl yeniden hazırlanan Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde kedi ve köpekler için ülkesel aşılama programının yürütüldüğüne dikkat çekilen yanıtta, aşılamaların her yıl mart ve nisan aylarında kampanya şeklinde yapıldığı belirtildi. Aynı zamanda sahipli kedi ve köpekler il-ilçe müdürlüklerince aşılanırken, yıl boyunca il-ilçe müdürlüklerine başvurulması halinde de aşılama yapılabildiği vurgulandı. Sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması için yerel yönetimlere de aşı desteği sağlandığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Avrupa Birliği destekli “Türkiye’de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Temini” projesini 2019 yılı sonbaharında başlattı. Proje kapsamında yaban hayatında kuduz hastalığının kontrol edilebilmesi amacıyla tilkilere yönelik, yılda iki kez olmak üzere toplam 6 uygulama yapılarak her bir uygulama döneminde 4,5 milyon adet aşılı yem atıldığı açıklandı. Proje kapsamında 225 bin kilometrekare ormanlık ve kırsal alanda çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. Şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam eden çalışmalarla yaklaşık 132 bin kilometrekare ormanlık ve kırsal alanda oral aşı atım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yazılı olarak, diğer paydaşların da destek vermesiyle hedefe ulaşılabilineceğini vurguladı. Bakanlık, kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmaların devam edeceğini ve proje alanlarının genişletileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da sahipsiz köpekler için kuduz aşılamaları yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!