G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,67
CNY4,86
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,75
GR. ALTIN2.911,52
BTC2.148.234,87

EPDK’nin Kararıyla İstasyonlarda Büyük Değişiklik! – Fiyatlar Yarından İtibaren Güncellenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan bir karar doğrultusunda, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin düzenleme yürürlüğe girmektedir. Bu karar kapsamında, 13 bin bayide güncellenen fiyatlar uygulanacak.

EPDK’nin Kurul kararına göre, artık akaryakıt istasyonlarında, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacaktır. İstasyonlarda, “95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacaktır.

EPDK’nin açıklamasına göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak fiyatları değiştiremeyecektir. Bu düzenlemenin amacı, tüketici nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve bayi operasyonlarında kolaylık sağlamaktır. Ayrıca, yaklaşık 13 bin bayi ile Türkiye’deki tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığı vurgulanmıştır.

EPDK tarafından verilen karara göre, dağıtıcı lisansı sahipleri belirli katkı maddelerini akaryakıta ekleyebilir ancak bu durum için gerekli izinleri almak zorundadır. Bu süreçte herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK’nin kararının akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini belirtmiştir. Okumuş, akaryakıt bayilerinin zor bir ekonomik süreçten geçtiğini ve kar paylarının artırılmasına yönelik taleplerini devlete ilettiklerini ifade etmiştir. Bayilerin maliyetlerinin artmasına rağmen kar paylarının artırılması gerektiğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EPDK’nin Kararıyla İstasyonlarda Büyük Değişiklik! – Fiyatlar Yarından İtibaren Güncellenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!