G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Türk Dünyası Arabulucular Birliği ve Azerbaycan Diaspora İşbirliği Protokolü İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Dünyası Arabulucular Birliği ile Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanlığı Azerbaycan Yardım Fonu arasında imzalanan işbirliği protokolü, Türk dünyası ile Azerbaycan arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi ve Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların hukuk hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Protokolün imzalanmasıyla birlikte, Azerbaycan vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümünde destek sağlanacak ve diaspora faaliyetlerinin koordinasyonu ile etkinliği artırılacak.

Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Av. Arb. Yakup Erikel, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, işbirliğinin Türk dünyasının birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, hukukçular arasındaki işbirliği ve diyalogun ülkelerine ve dünya hukukuna katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi. Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adil Husehinov ise, protokolün diaspora faaliyetlerini koordine etmek ve etkinliği artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Protokol, Türk Dünyasının Azerbaycan ile olan hukuk ilişkilerini geliştirme, kültürel alışverişi artırma ve karşılıklı yardımlaşma ile destek faaliyetlerini güçlendirme hedefini taşıyor. İki taraf arasındaki işbirliği kapsamında, hukuk eğitimi, hukuk uygulamaları ve karşılıklı projelerin uygulanması gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösterilecek.

Türk Dünyası Arabulucular Birliği ve Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanlığı Azerbaycan Yardım Fonu yetkilileri, işbirliği protokolünün Türk dünyası ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesine katkı sağlayacağını belirttiler. İki kurum arasında imzalanan protokol, Türk dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Sayın Av. Arb. Yakup Erikel ve Azerbaycan Diasporası Yardım Fonu Başkanı Sayın Ekrem Abdullayev tarafından imzalandı. Bu işbirliği sayesinde, Türk dünyası ile Azerbaycan arasındaki karşılıklı ilişkilerin daha da güçlenmesi ve hukuki alanlarda destek sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Dünyası Arabulucular Birliği ve Azerbaycan Diaspora İşbirliği Protokolü İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!