G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,65
CNY4,86
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,28
GR. ALTIN2.914,97
BTC2.147.598,18

Kocasinan’da İş Adamına Yumruklu Saldırıya 79 Yıl Hapis cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 8 Nisan 2022’de Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’nde bulunan bir televizyon kanalının stüdyosunda meydana geldi. Program öncesi iş insanı Sedat Kılınç, bir grup tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Gazeteci Azim Deniz, tarafları ayırmaya çalışırken darbe aldı. Kılınç, stüdyodan çıkarılıp dışarıda da dövüldü. Polis, olayın ardından 7 kişiyi gözaltına aldı.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz yargılanan 7 kişi çeşitli suçlardan toplamda 79 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, sanıkların adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından, tutuklanan sanıkların avukatları, kararı temyiz etmek için süre istedi. Mahkeme heyeti, davanın temyiz sürecinde tutuklama kararı verilmediğini belirtti. Bunun üzerine tutuksuz yargılanan sanıklar, davayı temyiz etmek için süre talebini geri çekti.

Davaya ilişkin açıklama yapan Sedat Kılınç, adaletin yerini bulmasından dolayı memnun olduğunu belirtti. Kılınç, saldırıya uğradığı günü unutamayacağını ancak artık bu olayı geride bırakmak istediğini söyledi. Gazeteci Azim Deniz ise saldırı anında yaşadığı travmayı atlattığını ve adaletin tecelli ettiğini ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın başından beri takipçisi olduklarını ve sonuçtan memnun kaldıklarını belirtti.

Bu kararla birlikte, Kayseri’deki adli makamların suça karşı sıfır tolerans politikasını bir kez daha vurguladığı görüldü. Toplumda infial yaratan saldırıya karışan ve tutuksuz yargılanan sanıkların hapis cezası alması, adil bir yargılama sürecinin sonucu olarak değerlendirildi. Öte yandan, olayın tarafları arasındaki gerginlik ve çatışmanın toplumsal barışı tehdit ettiği belirtilerek, benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Kılınç ve Deniz ise yaşadıkları bu olayın kendilerini daha da güçlendirdiğini ve mesleklerine olan bağlılıklarını artırdığını ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocasinan’da İş Adamına Yumruklu Saldırıya 79 Yıl Hapis cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!