G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Bursa’da Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’in Dostluğu Milyonları Etkiledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüştü. Geçen 12 yılda her göç zamanı geldiğinde köye gelen Yaren leylek, bu yıl da geldi. 29 Şubat’ta Eskikaraağaç’a ulaşan Yaren, balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına kondu ve beklenen görüntüleri oluşturdu. Yaren’den 7 gün sonra eşi Nazlı da gelerek çift buluştu. Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın buluşmasını yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ve görüntülerle duyurdu. Balıkçı Adem Yılmaz da bu buluşmayı göldeki kayığından izledi.

Balıkçı Adem Yılmaz’ın gölden tuttuğu balıklarla beslenen Yaren leylek ve eşinin bu yıl 4 yumurtası oldu. Yaren leyleğin ilk yavrusu 28 Nisan’da yumurtadan çıktı. Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak, Yaren leyleğin mutlu haberi duyurdu. Ancak, geçen hafta yaşanan soğuk hava ve yağmur nedeniyle, Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın yavrularından 2’si hayatını kaybetti. Bu durumu Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaşarak bu yılın zorluğuna dikkat çekti. Kalan 2 yavruyla ilgilenen Yaren leylek ve eşi Nazlı, göç zamanında doğruca yuvadan uçabilmesi için çaba gösteriyor.

Eskikaraağaç Köyü, her yıl binlerce leyleğin göç rotasında bulunuyor ve yerleşik leyleklere ev sahipliği yapıyor. Yaren Leylek ve Adem Amca’nın hikayesi doğaseverler arasında büyük ilgi uyandırırken, Karacabey Belediyesi bu hikayeyi ölümsüzleştirmek adına bir belgesel çekti ve hikayenin meydanında bir anıt yapıldı. Yaren leyleğin bulunduğu yuvanın canlı yayınla izlenebilmesi için ‘www.yarenleylek.com’ sitesi hayata geçirilerek doğaseverlerin leyleği 7 gün 24 saat takip etmelerine olanak sağlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’in Dostluğu Milyonları Etkiledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!