G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

Maliye Bakanı Şimşek’ten Kamuda Yabancı Araç Şoku: Yasak Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında açıkladığı önlemler arasında en dikkat çekici başlıklardan biri, yabancı araç alımına getirilecek yasaklar oldu. Alınan kararlar neticesinde yabancı marka araç kullanımı yasaklanacak ve kamuda personel servisi hizmeti toplu taşıma imkanı olan bölgelerde kaldırılacak. Bu kararlarla beraber yerli aracımız TOGG’a düşen görevler de artacak.

Bakan Şimşek, yabancı araç alımının yasaklanması haricinde kamuya ait araç sayısının azaltılacağını belirtti. Kamuda yeni araç alımının ve kiralamasının 3 yıl süreyle durdurulacağı açıklandı. Kanunla izin verilenler dışında yabancı menşeili araçların kullanımı yasaklanacak ve mevcut kiralık taşıt sözleşmelerinin yenilenmesi izne tabi olacak. İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtların da tasfiye edileceği belirtildi. Ayrıca, savunma ve güvenlik haricinde kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşıma olan bölgelerde kaldırılacağı ifade edildi.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilmesi sürecinde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam aracını değiştirdiği iddiası gündeme gelmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2023 senesinden itibaren TOGG marka aracın Başkanlık envanterine girdiği ve bu aracın makam hizmetlerinde kullanıldığı belirtildi. Haberlere konu olan aracın ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programları için ihtiyaç halinde kiralandığı açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan bu kararlar ile kamuda tasarruf sağlanması ve yerli araçların daha fazla tercih edilmesi hedeflenmektedir. TOGG’un daha fazla görev üstlenmesiyle yerli üretimin desteklenmesi ve yabancı araç kullanımının azaltılması planlanmaktadır. Kamuda yapılan harcamaların kontrol altına alınması ve verimliliğin artırılması amacıyla alınan tedbirlerle, ekonomik açıdan daha sürdürülebilir bir yapı hedeflenmektedir. Bu adımlar, kamunun harcamalarını denetleyerek daha etkin bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maliye Bakanı Şimşek’ten Kamuda Yabancı Araç Şoku: Yasak Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!