G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,84
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,06
GR. ALTIN2.911,74
BTC2.170.705,59

Hindistan, yerli kamikaze İHA üretimine başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da bir savunma şirketi olan Kadet Defence Systems, Hindistan Silahlı Kuvvetleri’ne kamikaze İHA teslimatını yapacak. 2011 yılında kurulan şirket, kamikaze İHA olarak da bilinen dolanan mühimmatı (LAM) ilk defa yerli olarak geliştirdi. Bu projeyi Hindistan Savunma Araştırma Geliştirme Organizasyonu (DRDO) ile ortaklaşa yürüten Kadet, 8 Mayıs tarihinde Hindistan Silahlı Kuvvetleri’nin envanterini güçlendirmek için ileri teknoloji İHA’ların üretildiğini duyurdu.

Kadet Defence Systems, çeşitli görev kabiliyetlerine sahip son teknoloji İHA çözümleri sunmaktadır. %90 yerli komponentlerle üretilen bu İHA’lar yaklaşık 5 km irtifaya erişebilmektedir. Şirket yetkililerinden biri, The Week’e verdiği röportajda, LAM’in menzilinin 150 km ile 300 km arasında değiştiğini ve roket destekli olarak lançerden fırlatılabildiğini belirtti.

Hindistan, Kadet Defence Systems şirketi ile kamikaze İHA tedariği içeren bir sipariş sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşme gereğince, 2024 yılına kadar Hindistan Hava Kuvvetleri’ne 50 adetten fazla kamikaze İHA tedarik edilecek. Hindistan’daki LAM sistemlerinin pazar büyüklüğü 1.8 milyon dolar olarak tahmin ediliyor ve Kadet şirketinin önümüzdeki 2-3 yıllık süreçte 5000 adede kadar İHA teslimatı yapması öngörülüyor.

Bu gelişmelerle birlikte Hindistan Silahlı Kuvvetleri, artık yerli savunma şirketi Kadet Defence Systems’in üreteceği kamikaze İHA’ları envanterine katmaya hazırlanıyor. Sonuç olarak Kadet, ülkenin savunma sanayisine önemli bir katkı sağlayarak gelecekte daha fazla projeye imza atmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan, yerli kamikaze İHA üretimine başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!