G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,65
CNY4,86
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,28
GR. ALTIN2.914,97
BTC2.147.598,18

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Anneler Günü’nde Anlamlı Sözler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Anneler Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda şehit annelerine yönelik konuşma yapan Erbaş, anneliğin insanın hayatında en önemli ünvanlardan biri olduğunu vurguladı. Peygamber Efendimiz’in “Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünü hatırlatan Erbaş, annelerin değerini anlattı. Programa şehit çocukları ve ailelerin de katıldığı belirtildi.

Ali Erbaş, konuşmasında her günün anneler günü olduğunu belirtirken, böyle özel bir günde anneleri hatırlamak gerektiğini ifade etti. Geçen yıl annesini arayarak Anneler Günü’nü kutladığını ancak şu anda bunu yapamadığını dile getiren Erbaş, annelerin kıymetini vurguladı. Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu belirten Erbaş, herkesin bir gün öleceğini ve önemli olanın ölümün nasıl gerçekleştiği olduğunu söyledi.

Erbaş, Anneler Günü dolayısıyla bir araya gelmenin önemine değinerek, anneliğin insan hayatındaki en önemli ünvanlardan biri olduğunu tekrar vurguladı. Kadının itilip kakıldığı zamanlarda Peygamber Efendimiz’in yaptığı inkılapların önemine dikkat çeken Erbaş, kadınların kurtarılması ve cennetin ayaklarının altına serilmesinin değerini anlattı. Ayrıca, Türk milletinin şehitlerine ve ailelerine verdiği önemin altını çizdi.

Programın sonunda, şehitler ve ebediyete intikal eden anneler için dualar okundu. Erbaş, bu tür programların annelerin ve şehitlerin hatırlanmasına vesile olduğunu belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi ve İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yapan Erbaş, annelerin değerini her zaman hatırlamamız gerektiğini söyledi. Ali Erbaş’ın konuşması Anneler Günü vesilesiyle anlamı daha da arttırdı. Programa katılanlar, duygusal anlar yaşarken, şehit annelerine ve ailelerine olan desteğin süreceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı’ndan Anneler Günü’nde Anlamlı Sözler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!