G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: Yüz Binlerce Filistinli Tahliye Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail ordusunun Refah’a yönelik tahliye talebinin ardından yüz binlerce Filistinlinin gittiğini söyledi. Türk, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya ve Beyt Lahiya ile orta kesimlerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmasının altını çizerken, Refah’ın doğusunda 6 Mayıs’tan bu yana 278 binden fazla kişinin yerinden edildiğini belirtti. Türk, bu durumu derin bir travma yaşayan insanların yeniden kitlesel olarak yerinden edilmesine neden olan bir durum olarak tanımladı.

Türk, Gazze’deki insani koşulların hızla kötüye gitmesinden endişe duyduğunu ifade ederek, İsrail ordusunun Refah’a yönelik tahliye talebi sonrası yüz binlerce Filistinlinin buradan kaçtığını aktardı. Gazze’deki geçiş noktalarının kapatılması nedeniyle gıda ve yakıt sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Türk, insani yardım çalışanlarının güvenliğine ilişkin endişelerini de dile getirdi. Ayrıca, bölgelerdeki saldırıların etkisiyle binlerce Filistinlinin göç ettiğini belirtti.

Türk, Refah’a olası geniş çaplı bir saldırının yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, uluslararası toplumu acil ateşkes konusunda anlaşmaya çağırdı. Refah’tan yerinden edilenlerin kabul edilmesi beklenen Han Yunus dahil diğer Gazze kentlerinin saldırı altında olduğunu belirterek, sivillerin hayatının korunması gerektiğini vurguladı. Türk, taraflara rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes konusunda anlaşmaları çağrısını yineledi.

İsrail ordusunun, bölgenin boşaltılması yönündeki tehditlerinin ardından binlerce Filistinlinin göç ettiği Refah kentinde durumun karmaşıklaştığını belirtildi. UNRWA, İsrail’in boşaltılmasını istediği bölgeler listesini genişletmesiyle 300 bin Filistinlinin etkilendiğini duyurdu. 150 bin Filistinlinin Refah’tan göç ettiği tahmin edilirken, UNRWA, uluslararası uyarılara rağmen İsrail’in Refah kentine yönelik kara saldırısının ardından yaşanan bu göçü endişeyle karşıladı.

Anadolu Ajansı (AA)’nın haberine göre, Türk, Gazze’deki durumun ciddiyetini vurgulayarak uluslararası toplumu acil önlemler almaya davet etti. Türk, sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması için hızlı bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: Yüz Binlerce Filistinli Tahliye Ediliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!