G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

TOKİ Mağdurları: Evlerimizi alamıyoruz, KDV zamlarıyla boğuşuyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2019 yılında başlatılan 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi’ne başvuran vatandaşlar, evlerini teslim alamamalarının yanı sıra yüksek KDV oranlarıyla da karşı karşıya kaldılar. Bu duruma tepki gösteren hak sahipleri, İstanbul Maltepe Meydanı’nda eylem düzenledi.

Eylemde “100 bin konut nerede”, “Görmezden gelemezsiniz, öyle bir şey yok” ve “Hani biz dar gelirliydik” gibi yazılı pankartlar taşıyan ev sahipleri, TOKİ yetkililerine seslendi. Yapılan açıklamalarda, 2024 yerel seçimleri öncesinde dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un mağdurların sorunlarını çözeceği vaadinde bulunduğu hatırlatıldı.

Eylemde konuşan Gökmen Yavuz, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un pandemi ve arsa bulunamamasını gerekçe göstererek gecikmeleri açıkladığını belirtti. Ancak çözüm olarak Tuzla ve Maltepe’de yeni konutlar yapılacağının sözü verilmesine rağmen fiyatların yüksekliği ve ödeme koşullarının dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

Yavuz, TOKİ’den taleplerini şu şekilde sıraladı: KDV oranının yüzde 10’dan yüzde 1’e düşürülmesi, 6 ayda bir yapılacak ödemelerin sabitlenmesi, peşinat tutarından kalan kısmın silinerek fiyatların düşürülmesi ve vaat edilen evlerin zamanında tamamlanması.

Ev sahipleri, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve haklarının korunması için TOKİ yetkililerine seslenmeye devam edeceklerini belirtirken, sorunlarına çözüm bulunması konusunda beklentilerini dile getirdiler. Bu konuda yetkililerin mağduriyetleri dikkate alarak adil ve hızlı bir çözüm bulmaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOKİ Mağdurları: Evlerimizi alamıyoruz, KDV zamlarıyla boğuşuyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!