G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

MİT’in Vatandaşları Casusluğa Karşı Uyardığı Video Hakkında Milliyet Yazarından İbretlik Analiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet yazarı olan Tunca Bengin, “İstihbarat zaaf kaldırmaz” başlıklı yazısında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından vatandaşları casusluğa karşı uyardığı videonun önemine dikkat çekti. Bengin, istihbarat faaliyetlerinin Hollywood filmlerindeki gibi basite alınmaması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin birçok alanda hedef haline geldiğini ve psikolojik algı operasyonlarıyla gerçekleştirilen etki ajanlığının tehlikesine işaret etti.

Bengin’in yazısında, MİT’in casusluk faaliyetlerine karşı vatandaşları uyardığı video hakkında yaptığı yorumlar yer aldı. İstihbarat faaliyetlerinin sadece güvenlik odaklı değil, aynı zamanda ekonomi, sağlık, iç ve dış politika gibi birçok alanı ilgilendirdiğini belirten Bengin, istihbaratın geniş kapsamlı bir faaliyet olduğunu ve her alandaki zafiyetleri önceden belirleyerek politika üretimine yardımcı olduğunu ifade etti. Teknolojik gelişmelerin istihbarat faaliyetlerini etkilediğine dikkat çeken Bengin, dijital platformlardaki veri altyapılarının gizli servislerin ilgisini çektiğini ve bilgi sızdırma amacıyla kullanıldığını belirtti.

Özellikle savunma sanayiindeki gelişmelerin Türkiye’yi uluslararası arenada önemli bir aktör haline getirdiğine vurgu yapan Bengin, bu durumun ülkenin dikkat çekmesine ve teknoloji ile ticaret casusluğu tehditlerine maruz kalmasına neden olduğunu ifade etti. Türkiye’nin geliştirdiği projelerle ilgili bilgi sızdırmak isteyen yabancı servisler ve şirketlerin, istihbarat ağları kurarak hedefledikleri kişilerin bilgilerini ele geçirmeye çalıştığını belirten Bengin, bu konuda yapılan operasyonlara da değindi.

Etki ajanlığı meselesine de değinen Bengin, karşı tarafa hizmet eden ve psikolojik algı operasyonları yapan unsurların her alanda etkin olduğunu belirtti. Siyasetten sanat camiasına kadar her alanda etki faaliyetlerinin olduğunu ifade eden Bengin, bu tür faaliyetlerin ülke ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlara dikkat çekti. Son olarak, MİT’in uyarısını hatırlatan Bengin, tanımadık kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve istihbarat zaafının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT’in Vatandaşları Casusluğa Karşı Uyardığı Video Hakkında Milliyet Yazarından İbretlik Analiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!