G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

DMM: “Sosyal medyada dolaşan iddialar yalanlandı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan bilgiye göre, “yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığınca ödenecek” iddiası asılsızdır. Bu iddiaya yönelik olarak açıklama yapan DMM, Afganlar ile ilgili bu iddiayı yalanladı.

Paylaşımda kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialar olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “İddiaya konu 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, ülkemizdeki mülteci ya da geçici koruma altındaki kişilerle ilgili değildir. Kararda bahsedilen hasta grubu, insani yardım odaklı olarak Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, başta Filistin olmak üzere savaş ve afet bölgelerinden ülkemize getirilerek tedavi edilen mağdurları kapsamaktadır. Bu nedenle, halkın manipülasyonuna yönelik bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir.”

DMM’nin paylaşımına göre, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşıma giren bilgiye göre, yabancı uyruklu hastaların tedavilerinin devlet tarafından karşılanacağı şeklindeki iddia doğru değildir. 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı konusunda yapılan açıklamada, söz konusu kararın ülkeye savaş ve afet bölgelerinden getirilen ve Dışişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen mağdurları kapsadığı vurgulanmıştır.

Sonuç olarak, DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, yabancı uyruklu hastaların tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanacağı iddiası doğru değildir. Ayrıca, söz konusu iddianın aslı olmadığı ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle, bu tür bilgilerin dikkate alınmaması ve doğruluğunun teyit edilmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DMM: “Sosyal medyada dolaşan iddialar yalanlandı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!