G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Türkiye ve Yunanistan arasında güçlü iş birliği hedefi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 13 Mayıs’ta Ankara’yı ziyaret etmek üzere planlar yapıyor. Bu ziyaret, Atina’da düzenlenen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nde başlayan diyaloğun devamı niteliğinde. İki lider arasındaki dostane ilişkiler, Dışişleri Bakanları ve diğer yetkililer arasındaki resmi ziyaretlerle destekleniyor. Bir önceki ziyarette imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile iki taraf arasında barışçıl ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik kararlar alınmıştı.

Miçotakis’in Ankara ziyaretinde ekonomi, ulaştırma, bilim, tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi birçok alanda iş birliğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. İki ülke arasındaki 6 milyar dolarlık ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkartılması planları da görüşmelerin gündeminde yer alıyor. Ayrıca, Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına seyahatlerini kolaylaştıran kapıda vize prosedürünün devamı konusunun ele alınması bekleniyor.

Görüşmelerde ayrıca terörle mücadele iş birliği, düzensiz göçle mücadele, bölgesel ve uluslararası gelişmeler gibi konuların da ele alınması planlanıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aralık ayındaki ziyaretinde imzalanan anlaşmalara ek olarak, Sağlık ve Tıp Bilimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi konularında yeni anlaşmaların imzalanması gündemde. Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu seyri yansıtacak şekilde, ziyaret sırasında ortak bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Bu görüşmelerin, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirerek daha sağlam bir temele oturtmayı amaçladığı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Yunanistan arasında güçlü iş birliği hedefi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!