G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST9.182,54
Petrol79,78
GR. ALTIN2.926,68
BTC2.155.444,79

İsrail’in Gazze Planı ve Netanyahu’nun 2035 Vizyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de yaşanan İsrail’in katliamına yönelik Tel Aviv’deki kirli emelleri belirtilen bir haber Jerusalem Post’ta yayınlandı. Başbakanlık kaynaklarına dayandırılan haberde, Gazze’ye yönelik planlar detaylı bir şekilde anlatıldı.

İsrail’in Gazze’de başarmak istediği hedeflere ulaşmak için yaptığı hesaplar incelendiğinde, işlenen suçların bölgeye ne kadar yaklaştırdığına şahit olunuyor. İşgal güçlerinin Gazze’de öncelik verdiği noktalar Hamas’ı ve direnişi yok etmek ile esirlerin dönüşünü sağlamaktı. Ancak, Hamas hala ciddi bir direniş göstererek İsrail’e karşı başarılı oluyor.

İsrail’in Gazze’deki başarısızlığına rağmen yaşanan kayıplar ve yapılan bombalamalar neticesinde Gazze’nin yaşanmaz bir yer haline getirilmesi amaçlandı. Ancak, bu yöntem başarılı olsa da sonuç alınamadı. Kamuoyu, İsrail ordusunun yetersizliği konusunda hemfikir durumda.

Hamas’ı yok etmek ve İsrailli esirlerle ilgili problemleri çözmek konusunda İsrail’in zorlandığı görülüyor. Hamas’ın direnişi sürerken, İsrail’in esirlere ve Gazze’ye yönelik tavrı geniş kitlelerce eleştiriliyor.

İsrail’in Gazze’deki geleceğiyle ilgili vizyonu kafa karıştırıcı ve çelişkili. İsrail, Gazze’yi idare etmek istemiyor ancak güvenliklerini sağlayacakları bir şekil arıyor, Arap koalisyonu gibi seçenekler üzerinde duruyor ancak bölge ülkeleriyle ilişkilerini zedeleyebilecek hamleler yapıyor.

Netanyahu’nun 2035 Gazze vizyonu, altyapı ve ekonomik yatırımlarla kalıcı barışı sağlamaya yönelik. Ancak, planın detayları incelendiğinde, Gazzelilerin bölgeden uzaklaştırılması ve uluslararası ilişkilerdeki sorunlar göze çarpıyor.

ABD ve İsrail’in, Türkiye’nin hamleleriyle başarısız olan ticaret ağı hayallerini Akabe üzerinden Ben Gurion Projesi ile gerçekleştirmeyi düşündükleri görülüyor. Gazze’de yaşanan olaylar, bu projelerin gerçekleşme ihtimalini artırırken, bölgedeki gerginliklerin devam edeceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze Planı ve Netanyahu’nun 2035 Vizyonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!