G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,57
CNY4,88
GBP44,81
EURO/USD1,10
BIST9.114,94
Petrol79,54
GR. ALTIN2.920,87
BTC2.168.599,69

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yurtdışı Gezileri İçin Harcadığı 2,1 Milyar TL İnfial Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok vatandaş yoksullukla mücadele ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerini hayata geçirerek bu duruma çözüm arıyor.

Yıllardır vatandaşa sürekli sabır ve az yeme çağrısı yapan iktidarın, kamu harcamalarında cömert davrandığına dair eleştiriler yükseliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ise israfın haram olduğunu vurgulayarak bu konuda hassasiyet gösterdiğini belirtiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son günlerde kullandığı lüks araçlarla ve yurtdışı gezilerinde harcanan paralarla gündeme gelmeye devam ediyor. İYİ Partili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından Diyanet’in yurtdışı gezileri için harcanan miktarı açıklayarak tepki gösterdi.

Türkkan’ın paylaştığı bilgilere göre, Diyanet’in 2023 ve Ocak-Mart 2024 döneminde yurtdışı gezi yollukları için harcadığı para miktarı 2,1 milyar TL’ye ulaştı. Bu durum kamuoyunda infial yarattı ve israfın boyutunu gözler önüne serdi.

Diyanet’in başındaki isim olan Erbaş, kiralanan 16 milyon değerindeki lüks makam aracıyla ve Amerikan malı arazi aracıyla gündemdeki yerini koruyor. Ayrıca İngiltere’de bir camiye bağış yapıldığına dair iddialar da gündeme geldi.

Diyanet’in yurtdışı gezilerindeki harcamaların yanı sıra, yemek listesinde yer alan pahalı ürünler de tartışma konusu oldu. Bonfile, biftek, kebap gibi lüks ürünlerin Diyanet’in harcamalarında nasıl yer aldığı sorusu akıllarda soru işareti bıraktı. Bu durum, israf ve kamu harcamalarındaki şeffaflık konularında daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiği yönündeki eleştirileri güçlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yurtdışı Gezileri İçin Harcadığı 2,1 Milyar TL İnfial Yarattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!