G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

ALKÜ Öğrenci ve Yöneticilerden İsrail’e Feryat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ), İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki göstermek amacıyla öğrenciler, akademisyenler ve idari personel tarafından cuma namazı çıkışı bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe ALKÜ Rektörlüğü, Genel Sekreter Vekili Onur Ocakdan, Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İHH İnsani Yardım Vakfı Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yavuz, fakülte dekanları, Meslek Yüksekokulu müdürleri, daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş, ALKÜ Nimet Alaattinoğlu Camisi’nden başlayarak Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde sloganlarla devam ederek ALKÜ giriş kapısına kadar sürdü.

Yürüyüşün devamı olarak ALKÜ ana kapısı önünde basın açıklamaları gerçekleştirildi. Yürüyüşü temsilen konuşmayı yapan ALKÜ Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İnt. Dr. İsmet Aydemir, dünyanın her yerinde zulme karşı duran insanları selamladıklarını belirtti. İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana artan saldırılarında çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı ve engelli hiçbir ayrım gözetmeksizin 35 bin kişiyi katlettiğine dikkat çekerek, Filistin halkına yaşatılan soykırımı vurguladı. Aydemir, İsrail’in insanlık suçu işlediğini belirterek, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunu olduğunu ifade etti. ABD’deki Columbia Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin İsrail karşıtı gösterilerine atıfta bulunarak, Filistin halkının yanında yer aldıklarını ve direnişlerine destek verdiklerini dile getirdi.

Basın açıklamaları sırasında ALKÜ Genel Sekreter Vekili Onur Ocakdan, terör devleti İsrail’in Filistin halkına uyguladığı vahşete karşı ALKÜ ailesinin birlikte durduğunu belirtti. ABD’deki üniversitelerdeki protestoların susturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, İsrail’in barbarlığına karşı duran herkese destek olacaklarını ifade etti. Yürüyüş sonrasında İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İsrail’in zulmünün son bulması için tüm dünyanın bir araya gelerek karşı durması gerektiğini söyledi. Yürüyüş, İlçe Müftüsü İlhan’ın yaptığı dua ile sona erdi ve bayraklar ile pankartlar ALKÜ kapısına bırakıldı.

Sonuç olarak, ALKÜ öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir araya gelerek birlik ve dayanışma içinde hareket etti. İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği insanlık suçuna karşı duruş sergileyen ALKÜ camiası, dünya genelindeki zulme karşı seslerini yükselterek Filistin’e destek olmayı amaçladı. Yapılan yürüyüş ve basın açıklamalarıyla Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren ALKÜ, insanlık için adalet ve barış çağrısı yaparak vicdanı olan herkesi direnişe katılmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ALKÜ Öğrenci ve Yöneticilerden İsrail’e Feryat!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!