G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

TCG Nusret Müze Gemisi Ziyaretçilere Tarihi Deneyim Sundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC’ye ziyaret için gelen TCG Nusret Müze Gemisi, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Geminin tarihini, Çanakkale Deniz Savaşları ve yapım süreci hakkında bilgi veren rehberler eşliğinde gezilen gemide, Çanakkale Savaşı temalı minyatürler ve belgeseller de sergilendi. Müze gemide gerçekleştirilen bando gösterisi ise ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Gemi ziyaretinden keyif alan ilkokul öğrencisi Ayaz Zebzeci, geminin tarihini öğrenmenin eğlenceli olduğunu belirtirken, babası Ali Zebzeci ise bu fırsatı değerlendirdiklerini ve tarihi bir gemiyi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Anne Gücem Zebzeci ise oğlunun tarih merakını gidermek için gemiyi ziyaret ettiklerini ve yetkililere teşekkürlerini iletti.

Emekli asker Yenal Orak da Türk tarihinde önemli bir rolü olan gemiyi ziyaret etmenin verdiği mutluluğu ifade etti. TCG Nusret Müze Gemisi, Çanakkale Deniz Savaşı’nda kritik bir rol oynayan Nusret Mayın Gemisi’nin hatırasını onurlandırmak amacıyla 2011 yılında inşa edilerek hizmete sunulmuştu. Gemiyi ziyaret edenler, tarihi bir deneyim yaşadıklarını ve Türk tarihindeki bu önemli parçayı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdiler. Geminin Kıbrıs Türk tarafına gelmesiyle birlikte bu tarihi yapıyı yerinde ziyaret etme şansı bulan ziyaretçiler, geminin içindeki belgeler ve minyatürlerle birlikte geçmişe yolculuk yapma fırsatı buldular.

TCG Nusret Müze Gemisi, ziyaretçilere tarihle iç içe keyifli anlar yaşatırken, geminin önemli rolünü ve tarihini öğrenme şansı da sunuyor. Gemide gerçekleştirilen etkinlikler ve sergilerin yanı sıra, gemiyi ziyaret edenlerin paylaştığı anılar da gelecek kuşaklara bu tarihi yapıyı tanıtma ve koruma adına önemli bir rol oynuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCG Nusret Müze Gemisi Ziyaretçilere Tarihi Deneyim Sundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!