G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni müfredat taslağı kamuoyunda tartışma yarattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, 26 Nisan Cuma günü yeni müfredat taslağını kamuoyuna sundu. Müfredat taslağına 255 sivil toplum kuruluşu ve 8 uzman eğitimci ve akademisyen tarafından değerlendirme raporu yayımlandı. Eğitimciler, müfredatın milli ve manevi değerlerle güçlendirilmesi gerektiğini belirtti ve genel anlamda olumlu bulduklarını ifade etti.

Değerlendirme raporunda, müfredata ilişkin öneri, tespit ve değerlendirmeler yer aldı. Rapor, müfredatın değerleri esas alması, değerlerin tüm programlara yansıtılması ve programların beceri temelli ve bütüncül bir yapıda ele alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca dilin kadim irfan ve kültürel değerleri yansıtması gerektiği, inanç açısından sorun teşkil etmeyen kavramların kullanılması gerektiği belirtildi.

Raporda, yeni müfredatta yer alan bazı ifadelerin inanca aykırı düştüğü ve düzeltilmesi gerektiği ifade edildi. Örneğin, evrim kavramının daha milli ve bilimsel bir dil ile ifade edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, tarihi şahsiyetlere ve olaylara daha fazla yer verilmesi gerektiği vurgulandı.

Programların değerler ile ilişkilendirilmesinin başarılı olduğu ancak bazı derslerde bu ilişkilendirmenin yetersiz kaldığı belirtilen raporda, farklılıklara saygı ve dayanışma gibi değerlerin daha belirgin bir şekilde vurgulanması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İslam medeniyetinin bilime, sanata ve ahlaka olan katkılarının daha detaylı işlenmesi gerektiği belirtildi.

Rapora göre, müfredat programlarındaki eksikliklerin giderilmesi ve değerlerin bütün programlara yayılması gerektiği vurgulandı. Sonuç olarak, milli ve manevi değerlerin müfredattaki her programa yansıtılması gerektiği ifade edildi.

Rapora imza atan eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları, değerlerin yaşantıya aktarılması ve kültürümüzdeki büyük şahsiyetlerin daha fazla vurgulanması gerektiğini belirttiler. Ayrıca, milli kalkınmanın milli ve manevi değerlere bağlı olarak gerçekleşebileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni müfredat taslağı kamuoyunda tartışma yarattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!