G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi zarar iddialarına yanıt verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından zarar iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 1 milyar 860 milyon 438 bin lira zararla kapandığı haberlerinin doğru olmadığı belirtildi. Başkanlığın kar amacı taşımayan bir kurum olduğu ve bu nedenle zarar ya da kar etmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı. Başkanlık, yıl içerisinde hayata geçireceği faaliyetler için bütçeden tahsis edilen ödenekleri kullanmaktadır ve bu konuda da şeffaf bir şekilde hareket etmektedir. Faaliyet geliri olmayan Başkanlığın, elde ettiği vergi gelirlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı veznelerinde kaydettiği belirtildi.

İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yapılan haberlerde, Sayıştay’ın açıkladığı denetim raporlarına dayanılarak, İletişim Başkanlığı’nın harcamalarının oldukça yüksek olduğu ve 95 milyon gelire rağmen 1 milyar 860 milyon 438 bin lira zararla kapandığı iddialarının yer aldığı belirtildi. Ayrıca, Başkanlığın bir önceki yılında 550 milyon lira zararla kapandığı bilgisi paylaşıldı. Ancak, raporlarda İletişim Başkanlığı’nın bu kadar yüksek harcamayı nereye yaptığına dair detaylı bilgilerin yer almadığı ifade edildi.

İletişim Başkanlığı, kendisine tahsis edilen bütçe ödeneklerini faaliyetlerinde kullanarak hizmet vermekte olan bir kamu kuruluşudur. Genel Bütçeli Kurum kapsamında faaliyet gösteren Başkanlığın, herhangi bir faaliyet sonucu elde ettiği gelir kalemlerinin bulunmadığı belirtildi. Başkanlık, mevzuatlara uygun bir şekilde harcamalarını gerçekleştirmekte ve şeffaf bir şekilde hareket etmektedir. Kamuoyunda yayılan asılsız iddialara karşı her zaman açıklamaya hazır olduklarını belirten Başkanlık, vatandaşları doğru bilgilere ulaşmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi zarar iddialarına yanıt verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!