G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

Orman Yangını Tutan Şüpheli İfade Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’da, 2 yıl önce Ekim ayında uyuşturucu ticareti suçundan hakkında işlem yapılan ve tutuklanan İsmail Soncul’a ait cep telefonunda orman yangını görselleri bulundu. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda, şüphelinin cep telefonundan yurt dışında yaşayan bir kişiye, “Yaktım ama çabuk söndü” mesajı gönderdiği tespit edildi. İncelenen HTS kayıtları ve cep telefonu sinyallerine göre, İbrahim Soncul’un 29 Temmuz 2021’de Bodrum ilçesi Meşelik mevkisinde olduğu belirlendi. Başsavcılık, aynı gün bölgede çıkan orman yangınında 87 dekarlık bir alanın zarar gördüğünü, zanlının cep telefonundaki yangın fotoğraflarının da aynı alandan çekildiğini tespit etti. Banka hesap hareketlerini inceleyen savcılık, yangından bir süre sonra şüpheli İbrahim Soncul adına yurt dışından 100 bin lira havale yapıldığını belirledi.

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Soncul, savcılığa getirilerek ifade verdi. Soncul ifadesinde, “Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınım ormanı yakmamı istedi. Bana yakmam için 100 bin lira verdiler. Yangın sırasında oradaydım ama ben yakmadım” şeklinde savunma yaptı. İbrahim Soncul, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 11 Mayıs 2023 tarihinde sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İbrahim Soncul’un, açık kimliği tespit edilemeyen PKK terör örgütüne üye kadın terörist ile dağ kadrosunda bulunan akrabası aracılığıyla iletişim kurduğu belirlendi. Tekoşer kod adlı kadın örgüt mensubunun, Soncul’u tarla ve orman yakması konusunda yönlendirerek ikna ettiği ve maddi destek sözü verdiği tespit edildi. Soncul’un banka hesap bilgilerini vererek PKK/KCK silahlı terör örgütünün adına orman yakmayı kabul ettiği belirlendi. Yangın karşılığında Soncul’a gönderilen paranın arkadaşı Şiar ve ablası Berfin’in banka hesaplarına aktarıldığı ortaya çıktı.

Sanık İbrahim Soncul, Milas Güvercinlik Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahasındaki Kuyucak mevkisinde çıkardığı terör amaçlı yangın olayıyla ilgili Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, Soncul’u devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, ayrıca terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanını yakma suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orman Yangını Tutan Şüpheli İfade Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!