G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açılışında İlgili Konularda Müjde Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılış törenine katıldı. Merkez, Kadıköy Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde bulunmaktadır ve eğitim amaçlı modern klinik uygulama alanlarına sahip olduğu kadar bölge halkına da hizmet sunmaktadır. Merkezde 60 diş ünitesi ve bir genel anestezi bulunmaktadır. Bakan Tunç açılış sırasında kentte inşa edilecek olan adalet sarayı müjdesini verdi ve yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kocaeli’nin ekonomiye katkıda bulunan önemli illerden biri olduğunu belirten Adalet Bakanı Tunç, Kocaeli’ye adaletle ilgili önemli bir müjde verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kocaeli’ye yapılacak 104 bin metrekare kapalı alanı olan adalet sarayının proje ihalesi gerçekleştirilmiş ve 2024 yılı yatırım programına dahil edilmiştir. Bakan Tunç, proje çalışmalarının tamamlanmasıyla kısa sürede Kocaeli’ye yakışacak bir adalet sarayını hizmete alacaklarını belirtti.

Bakan Tunç, eğitimin kalkınmanın ön şartı olduğunu vurgulayarak, son 22 yılda üniversitelere verilen önemin arttığını ve üniversite sayısının 76’dan 207’ye çıktığını söyledi. Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin sürekli gelişen bir üniversite olduğunu belirten Bakan Tunç, özellikle ağız ve diş sağlığı alanında eğitimlerin verildiği bu merkezin hemşehrilerine hizmet edeceğini ve yetişen diş hekimlerinin ülkenin dört bir yanında hizmet vereceğini aktardı.

Ardından yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, Türkiye’nin demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Türkiye’nin yamalı bohça anayasasından uzaklaşıp bütüncül ve temel hak ve özgürlüklere odaklanan bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla yeni bir anayasa yapım sürecinin başlatılmasını umut ettiğini belirtti.

Programa Bakan Tunç’un yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOSTÜ Rektörü Muzaffer, KOSTÜ Mütevellit Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu ve vatandaşlar da katıldı. Adalet sarayı projesi ve yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamaların yanı sıra, eğitim ve sağlık alanındaki gelişmeler de programa yansıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açılışında İlgili Konularda Müjde Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!