G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Beyoğlu’da Motosikletle Kaçan Şüphelilerin Arkasından Ateş Edilmesi Davasında Karar: 18 Yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyoğlu’nda 11 Aralık 2022’de firari durumda olan ve motosikletle kaçmaya çalışan 2 şüphelinin arkasından polis memuru A.D.’nin silahla ateş etmesi sonucunda oradan geçen 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin dava karara bağlandı. İstanbul 45.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık A.D. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık A.D. duruşmada yaptığı savunmada, olaydan çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Vicdani olarak da ben zor durumdayım. Tek amacım bir insan daha zarar görmesin diye çeşitli suçlardan aradığımız kişileri yakalayabilmekti. Hal böyleyken bir insanın zarar görmesini asla istemezdim. Asla öngöremediğim bir olay meydana geldi” şeklinde konuştu.

Müşteki avukatları ise dosya hakkında görevsizlik kararı verilmesini talep ederken, aksi takdirde üst hadden cezalandırılmasını istediklerini belirttiler.

Sanık son sözünde, “Bu olayda birinin bu şekilde zarar göreceğini ön görememiştim” dedi. Mahkeme, sanık A.D.’yi ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan takdiri indirim uygulayarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli polis memuru A.D.’nin ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Bu nedenle mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyoğlu’da Motosikletle Kaçan Şüphelilerin Arkasından Ateş Edilmesi Davasında Karar: 18 Yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!