G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Şanlıurfa’da Yaşanan Taşkınlar Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışlar nedeniyle çok sayıda olumsuz etkilenmiştir. Özellikle Şanlıurfa- Viranşehir karayolu üzerinde bulunan kırsal Çoban Deresi’nin taşması, yolun kapanmasına sebep olmuş ve araç sürücüleri alternatif yollar kullanmaya yönlendirilmiştir. Trafik ekipleri, tedbir amaçlı olarak yolu kapatmış ve araçların geçişine izin vermemiştir.

Sağanak yağışlar nedeniyle, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Siverek ve Viranşehir ilçeleri ile il genelindeki kırsal mahallelerde eğitime 15 Şubat Perşembe günü için ara verildiğini duyurdu. Bu karar doğrultusunda Siverek ve Viranşehir ilçelerinde bulunan bütün okullarda da eğitime ara verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa- Viranşehir karayolunun 20- 66. kilometreleri arasının aşırı yağış nedeniyle geçici olarak araç trafiğine kapatıldığını açıklamıştır. Aynı şekilde Siverek-Viranşehir karayolunun da yoğun yağış nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldığı bildirilmiştir.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aşırı yağış nedeniyle il genelindeki kırsal mahallelerde bulunan bütün okullarda 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Ayrıca kırsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerin de bir gün izinli sayılacağını belirtmiştir. Toplamda alınan bu kararlarla, sağanak yağışların yarattığı olumsuz koşullara karşı önlem alınmış ve vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılmıştır. Bu süre zarfında, ilgili kurumlar tarafından gelişmeler takip edilerek, ilçelerde ve kırsal bölgelerde eğitim ve ulaşım hizmetlerinin normalleşmesi için gerekli adımların atılacağı kararlaştırılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da Yaşanan Taşkınlar Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!