G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk’ten Son Haftalık Operasyon Raporu: 953 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin Bakanlık’ta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953’e ulaştı. Bakanlığın tüm birlik ve kurumları, ülkemizin savunma ve güvenliği için azim ve kararlılıkla görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Terörle mücadele faaliyetlerine devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada 108 teröristi etkisiz hale getirdi. Toplamda 953 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta, Irak’ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı terörist Hudut Karakolu’na teslim olurken, Pençe operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen için rahmet dilendi.

Hudut güvenliği konusunda da önemli gelişmeler kaydedildi. Son bir haftada, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 355 kişi yakalandı, bunlardan 5’i terör örgütü mensubu olarak belirlendi. Ayrıca yıl içerisinde yapılan operasyonlarda toplamda 288 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkılarını sürdürüyor. Son dönemde gerçekleştirilen ziyaretler ve görüşmelerle Türkiye’nin uluslararası ilişkileri güçleniyor. ABD’nin İsrail’i tehdit etmesi sonucunda Orta Doğu’da gerginlikler artarken, Türkiye’nin barışçıl adımları ön plana çıkıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve tatbikat faaliyetleri de devam ediyor. Birçok uluslararası tatbikata katılım sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envantere giren yeni silah sistemleri de güçlenerek devam ediyor. Öğrenci ve personel temin faaliyetleri sürerken, Özellikle Anneler Günü öncesinde şehit ve gazilerin anneleri unutulmadı.

Sonuç olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadeleden, hudut güvenliğine kadar üstlendiği tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam ediyor. Savunma sanayisinin gelişmesiyle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teknolojik kabiliyetleri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca önümüzdeki dönemde de çeşitli uluslararası ve bölgesel faaliyetlere katılım sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk’ten Son Haftalık Operasyon Raporu: 953 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!