G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Adalar Halkı Eylemde: Adalar İçin Minibüs Projesine Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalar Sivil İnisiyatife üye bir grup, Adalar’ın kültürel dokusuna uymadığı gerekçesiyle İETT’ye tepki göstermek için Büyükada Vapur İskelesi önünde toplandı. Ellerinde “Yürünebilir Adalar için Adalar’da minibüs istemiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adalar Koordinatörlüğü’ne yürüyerek sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Basın açıklamasında, Adalar için planlanan minibüs projesinin iptal edilmesi çağrısında bulunuldu ve Adalar’ın geleceğine zarar vereceği vurgulandı.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in, Adalar için tasarlatılan yeni “azman minibüslerin” görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmasıyla projeden haberdar olan Adalar halkı, çözüm bulunması için harekete geçti. Yapılan basın açıklamasında, İETT’nin Adalar için sipariş ettiği elektrikli minibüslerin Adalar’ın asli yapısına uygun olmadığı belirtilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuldu. Aylardır net bir cevap alamayan Adalar halkı, projenin iptal edilmesini ve insan odaklı Adalar Ulaşım Master Planı’nın hayata geçirilmesini istedi.

Adalar’da her türlü motorlu taşıtın kullanımının yasak olduğu gerçeği hatırlatılarak, Adalar’da yürüyüş ve bisiklet rotalarının oluşturulması gerektiği vurgulandı. Elektrikli minibüslerin Adalar’ın huzurunu ve doğasını bozacağı düşüncesiyle yapılan açıklamada, bu projeyle Adalar’ın kaosta sürükleneceği ve kurtuluş için adımların atılması gerektiği belirtildi. İETT yetkililerinin iddialara cevap vermediği ve net bir bilgi vermediği eleştirileri de dile getirildi.

Adalar Sivil İnisiyatife üye grup, Adalar’ın doğal ve kültürel yapısının korunması adına mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Adalar sakinlerinin, Adalar’ın yaşanabilir bir yer olmaya devam etmesi için çaba sarf ettiği ve doğaya saygılı bir yaşamı savunduğu vurgulandı. İstanbul’un sembolik ve tarihi yerlerinden biri olan Adalar’ın, hız ve gürültünün pençesine düşmemesi için yapılan bu eylemin bir başlangıç olduğu ifade edildi. Toplumun geleceği için sağlıklı adımlar atılması gerektiği ve Adalar gibi özel bir yeri korumanın önemine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalar Halkı Eylemde: Adalar İçin Minibüs Projesine Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!