G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

AK Parti Küçükçekmece Adayı Yeniay’ın Seçim Programındaki Silahlı Saldırıya İlişkin Üç Şüpheli Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece’de AK Parti adayı Aziz Yeniay’ın seçim programına düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen saldırının ardından başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Ardından 26 kişi sağlık kontrolünden geçirilerek Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Yeniay, kendisinin hedef alındığı gerekçesiyle şikayetçi oldu ve müşteki olarak ifade verdi. Ayrıca olay yerinde bulunan 3 polis memuru da şikayetçi oldu. Savcılık sevk yazısında, saldırının gerçekleştirildiği araçta 5 kişinin bulunduğu tespit edildi. Saldırıda Yeniay’a ve polis memurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı ve bir kişinin yaralandığı belirtildi. Yeniay’ın programı tam olarak bitmediği için dernekten çıkamaması nedeniyle saldırıdan kurtulduğu ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren çocuklar hakkında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, suç işlemek amacıyla örgüte üye olma, kasten öldürmeye teşebbüs, silahla kasten yaralamaya teşebbüs ve silah bulundurma suçlarından 3 çocuğun tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeniay’ın seçim çalışması sırasındaki saldırıyı “Asayiş olayı” olarak nitelendirmişti. Bu nodir üzerine bir inceleme başlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Küçükçekmece Adayı Yeniay’ın Seçim Programındaki Silahlı Saldırıya İlişkin Üç Şüpheli Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!