G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Ülkemizde Hava Sıcaklıkları Beklenenden Daha Düşecek! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonuna doğru, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde 2 ila 4 derece, doğu kesimlerde ise 3 ila 5 derece sıcaklıkların artması beklenirken, Marmara’nın güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Ankara’nın kuzey ve batısı, Edirne, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Çorum çevrelerinin yerel sağanak yağışlarla karşılaşabileceği öngörülüyor.

Marmara bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağışlar görülebilir. Aynı şekilde Ege Bölgesi’nde de bulutlu hava hakim olacak ve Manisa ile Kütahya çevrelerinde yağış bekleniyor. Akdeniz’de ise genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

İç Anadolu’da da hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Ankara’nın kuzey ve batısı ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde ise az bulutlu bir havanın etkili olması öngörülüyor. Batı Karadeniz bölgesinde ise zamanla çok bulutlu bir hava hakim olacak ve iç kesimlerde yağış görülebilir.

Doğu Anadolu’da ise doğusunun parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda aralıklı yağışlar görülecek ve sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Hafta sonu hava durumuyla ilgili yapılan değerlendirmelere göre, bölgesel olarak farklılıklar görülebilir. Bu nedenle vatandaşların hava durumu uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkemizde Hava Sıcaklıkları Beklenenden Daha Düşecek! İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!