G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Denizli’de Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor: Uzmanlar Uyarıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de, 29 Nisan Pazartesi günü Yeni Babadağ Caddesi üzerinde bir jeotermal tesis için yapılan sondaj çalışmaları sırasında meydana gelen patlamalar 9 gündür devam etmektedir. Sondaj çalışmaları esnasında 850 metre derinlikte hidrojen sülfür gazının patlaması sonucu jeotermal su yüksek bir hızla yeryüzüne fışkırmıştır. Patlamaların kontrol altına alınması amacıyla jeoloji uzmanları ilave sondaj kuyularının açılmasını önermektedir.

Patlamalar sırasında ölen veya yaralanan olmamış olup, sülfür gazı çevreye yayılmıştır. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde yanma riski olmadığı belirlenmiş ve bölge güvenlik amacıyla kapatılmıştır. Devam eden patlamaların basınç azaldıkça sonlanması beklenmektedir. Jeoloji uzmanları ise patlamaların kendiliğinden durmasının uzun sürebileceğini belirtmişlerdir.

Jeoloji uzmanları, kontrol altına alınması gereken yükseklikteki jeotermal sular için ilave sondaj kuyularının açılması gerekliliğine vurgu yapmaktadır. Ekipler patlamaları müdahale etmekte zorlanırken, çevre halkı da tedirginlik içerisindedir. Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, olay yerine güvenlik önlemleri alınmıştır. Süreçle alakalı detaylı bilgiye ulaşmak için İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa’dan destek alabilirsiniz.

Jeotermal kaynakların kullanımı enerji üretiminde oldukça etkili bir yöntemdir, ancak doğru güvenlik önlemleri alınmazsa tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Denizli’de yaşanan patlama olayı da bu şekilde bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Ekiplerin aldığı önlemlerle patlama durumunun kontrol altına alınması ve suların yönlendirilmesi için yapılan çalışmalar sürmektedir. Gelecek günlerde jeotermal enerjiye olan talep arttıkça, bu tür güvenlik önlemlerine daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizli’de Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor: Uzmanlar Uyarıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!