G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.149.687,05

Hukuk Fakültesi Mezunları İçin Yeni Sınav Şartları Belli Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hukuk fakültesi mezunları için yeni düzenleme geldi. Artık hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girebilmek, avukatlık ve noterlik stajına başlayabilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda başarılı olma şartı getirildi. Aynı şekilde, idari yargı hakim yardımcılığı sınavına katılmak isteyenler için de İdari Yargı Ön Sınavı’nda başarılı olma şartı konuldu. Bu şart, siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğretim yapmış veya denkliği kabul edilen yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için geçerli.

Sınavlar, yılda belirlenen tarihlerde gerçekleşecek. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı nisan ve eylül aylarında iki kez yapılacakken, İdari Yargı Ön Sınavı yılda bir kez eylül ayında düzenlenecek. Düzenleme, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra kayıt yaptıran ve 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan öğrencileri kapsayacak.

Sınavlar, ÖSYM tarafından düzenlenecek ve test şeklinde çoktan seçmeli en az 100 sorudan oluşacak. Adayların en az 70 puan alması durumunda başarılı sayılacağı belirlendi. Ayrıca sınavlarda sorulacak konular ve puan dağılımları da yönetmelikte yer alacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yapılan düzenlemenin amacını ‘vatandaşa daha kaliteli hukuk hizmeti sunulması’ olarak açıkladı. Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bilgilendirmede, yeni düzenlemelerin hukuk camiasında nasıl bir değişiklik yaratacağını anlattı. Bu adımların, hukuk eğitimi alanındaki standartları yükseltme ve daha nitelikli bir hizmet sunma konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hukuk Fakültesi Mezunları İçin Yeni Sınav Şartları Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!