G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.878,48

AK Parti Gençlik Kolları ÜNİAK Eylemlerini 60 Üniversitede Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamaya göre, ÜNİAK, son 4 gün boyunca “SayStop” temasıyla devam ettirdiği “#CampusesSayStop” eylemlerini 60’tan fazla üniversitede 70 binden fazla öğrenciyle gerçekleştirdi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, ABD’deki üniversitelerde başlayan gösterilerin Türkiye ve Avrupa’da da yayıldığını belirtti. Üniversitelerin fikir ve ifade özgürlüğüyle bilindiği ancak gösterilere polisin müdahale etmesiyle gündeme geldiğini ifade eden İnan, polislerin öğretim görevlilerini gözaltına aldığı okulların hegemonya altında olduğunu söyledi. Gözaltına alınan 2500 öğrenci ve öğretim görevlisinin varlığı, özgürlükler alanında karanlık bir dönem yaşandığını işaret etti.

ABD’de Filistin’e destek eylemi yapan öğrenciler için endişeli olduklarını vurgulayan İnan, 2024’te ABD, Avrupa ve Türkiye’deki üniversitelerin İsrail’e karşı ayağa kalkmasının uzun süre tartışılacağını belirtti. Özellikle Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaretin durdurulması ve Uluslararası Adalet Divanı’na müdahil olma kararları ile yürüyüşlerin güç kazandığını dile getirdi. Bu nedenle, yürüyüşlerin bu inanç ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları’nın üniversite kampüslerinde düzenlediği #CampusesSayStop yürüyüşleri 4. gününde hala devam ediyor. İnan, yürüyüş takvimlerinin Filistin mücadelesinin kritik bir noktasında gerçekleştiğini ve Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı kararlarla yürüyüşlerin güçlendiğini belirtti. Bu nedenle, eylemlerin kararlılıkla ve inançla sürdürüleceğini ifade etti.

Özetle, AK Parti Gençlik Kolları’nın öncülüğünde gerçekleştirilen “#CampusesSayStop” eylemleri 60’tan fazla üniversitede 70 binden fazla öğrenci tarafından desteklendi. Eyyüp Kadir İnan ise ABD’deki gösterilerin Türkiye ve Avrupa’ya yayıldığını belirterek, üniversitelerde fikir ve ifade özgürlüğünün gözlemlendiği ancak polisin müdahalesiyle zedelendiğini ifade etti. Filistin’e destek eylemlerine de dikkat çeken İnan, Türkiye’nin İsrail politikalarına karşı alınan kararlarla eylemlerin güç kazandığını vurguladı. Sonuç olarak, yürüyüşlerin kararlılıkla ve inançla devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Gençlik Kolları ÜNİAK Eylemlerini 60 Üniversitede Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!