G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.158.221,20

Gazze’de Ateşkes Müjdesi! Keçeli’den İsrail’e Sert Tepki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de yaşanan ateşkes ve rehine krizi gündemdeki yerini korurken, sosyal medya fenomeni X, Keçeli paylaşımında Filistin tarafınca kabul edilen son öneriyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi adına olumlu gelişmeler yaşanırken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını artırması, Netanyahu Hükümeti’nin iyi niyetle hareket etmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Refah’a yapılacak olası bir harekatın bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyeceği vurgulanırken, İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından çekilmesi gerektiği belirtildi. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir.

Öte yandan, Mart ayında duyurulan deprem bombası haberi kapsamında iki ay sonra gerçekleşen saldırı dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu haber, Gazze’de yaşanan ateşkes sürecinde dikkatleri bir kez daha militarist eylemlere çevirdi. ABD ve İsrail’in ters düştüğü, savaşın 212. gününde yaşanan Refah çıkmazı da bölgede gerginliğin artmasına neden oldu.

Sonuç olarak, Gazze’deki ateşkes ve rehine krizi Filistin ve İsrail arasındaki gerilimi tırmandırmış durumda. Filistin’in kabul ettiği önerilerin ardından terör olayları artarken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları bölgeyi çıkmaz bir duruma sürüklemektedir. Uluslararası camianın tansiyonu düşürmek adına somut adımlar atmaya davet edildiği bu süreçte, Gazze’deki insan hakları ve barışın sağlanması adına acil çözümler aranmaktadır. Özellikle Refah sınır kapısının durumu ve İsrail’in yapacağı olası askeri operasyonlar uluslararası toplum tarafından yakından takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Ateşkes Müjdesi! Keçeli’den İsrail’e Sert Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!