G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.399,96

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çarpıcı iddianame hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürüldüğü cinayet sonrası soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Mahkemeye sunulan iddianamede 22 kişiye “Tasarlayarak öldürme” suçu yöneltildi. Sanıklar arasında tetikçi Eray Özyağcı’nın yanı sıra Ülkü Ocakları ve MHP’den isimler de bulunuyor. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, iddianame ile ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

Saymaz, iddianamenin cinayetten 17 ay sonra yazıldığına dikkat çekerek genel seçim ve yerel seçimlerin geçmesini bekleyen savcılığın iddianameyi mahkemeye sunduğunu belirtti. Amacın seçimler öncesi MHP’yi küstürmemek olduğunu vurguladı. Saymaz, iddianamenin “Bir siyasi cinayet nasıl karartılır?” sorusunun yanıtı olduğunu savundu.

Savcılığın Sinan Ateş için sadece Hacettepe Üniversitesi’nde akademisyen ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı olduğunu yazmadığını belirten Saymaz, savcılar üzerinde siyasi baskı olduğunu öne sürdü. Ayrıca iddianamede Sinan Ateş’in MHP’li İsmet Büyükataman’ın danışmanı olduğu ve FETÖ dosyalarına bakan komisyonda yer aldığının belirtilmediğini ifade eden Saymaz, neden öldürüldüğünün de yazılmadığını vurguladı. Savcılığın neden öldürüldüğünü bildiği halde yazamadığını ve bir siyasi cinayet olduğunu savundu.

Savcıya göre, örgüt olmadığını ve “Toplu suç için bir araya gelme” olduğunu belirten Saymaz, suç ortaklarının birbirlerini tanımamasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demibaş ile eski MHP’li danışman Emre Yüksel’in tanımadığı bir tetikçiyi Ankara’dan İstanbul’a getirmesini sorguladı. Ayrıca 2 özel harekatçının tanımadığı bir tetikçiyi polis noktasına takılmaması için ilk şehirden ikinci şehre taşımalarını da sorguladı.

Tüm bu iddialar ve detaylar, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili karanlık noktaları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Gerçeklerin ortaya çıkması için adli sürecin nasıl ilerleyeceği ve sonuçların ne olacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çarpıcı iddianame hazırlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!