G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.182,50

Sivas’ta fırıncının 3.80 metrelik dev ekmeği dikkat çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ın Zara ilçesinde bir fırıncı olan 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, Şehitler Mahallesi’nde bulunan fırınında 2015 yılında 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek üretmişti. Ancak bu sefer Çiçek, 3 metre 80 santimetre uzunluğunda bir ekmek yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Erdoğan Çiçek, gerçekleştirdiği 6 saatlik hazırlığın ardından dev ekmek üretti. Ekmek yaklaşık 1,5 saatte pişerken, Çiçek “Daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek yapmıştım. Daha büyüğünü yapabilir miyim diye kendimi denemek istedim ve yaptım. Ustalığıma güveniyorum, bu işte uzmanım.” dedi.

Fırıncılığa 1989 yılında başlayan Çiçek, ürettiği ekmeklerin en az 10 gün taze kalabildiğini söyledi. Ekmek için yaklaşık 130 tekli ekmeklik malzeme kullandığını belirten Çiçek, “Karadenizli olduğumuz için Karadeniz’e özgü diyebiliriz ama oralarda da bu uzunlukta ekmek yapan yok. Karadeniz’de büyük yuvarlak ekmek yapabiliyorlar ama bu şekilde Trabzon’un bagetini yapan hiç görmedim.” şeklinde konuştu.

Gurbetçi Ahmet Kılıç ise Çiçek’in ürettiği dev ekmek karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını belirtti. Kılıç, “Lavaş ekmeğinin uzununu gördük ama bu ekmeği böyle hiç görmedik. Ustamın ellerine sağlık, çok güzel yapmış.” şeklinde ifade etti.

Zara ilçesindeki fırıncı Erdoğan Çiçek’in ürettiği dev ekmek, bölgede bir ilki oluştururken, vatandaşlar da bu olağanüstü ürün karşısında hayretler içerisinde kaldı. Çiçek’in ustalığı ve özverisi, bölgedeki insanlar tarafından da takdirle karşılandı.

Sonuç olarak, Zara ilçesindeki fırıncı Erdoğan Çiçek’in 3 metre 80 santimetre uzunluğundaki dev ekmek üretimi, bölge halkı arasında büyük ilgi uyandırdı. Çiçek’in fırıncılık alanındaki ustalığı ve cesareti, hem müşterileri tarafından hem de çevre sakinleri tarafından büyük bir saygıyla karşılandı. Bu olağanüstü ekmek, bölgede unutulmaz bir deneyim olarak yerini aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sivas’ta fırıncının 3.80 metrelik dev ekmeği dikkat çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!