G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.878,48

İsrail Savaş Kabinesi, Refah’a saldırıları durdurmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından sunulan “ateşkes önerilerini” kabul etmesiyle birlikte İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırıları sürdürme kararı aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes teklifinin İsrail’in beklentilerinden oldukça uzak olduğunu belirterek, ancak müzakereler için bir heyet gönderileceğini söyledi. Netanyahu, Hamas’a baskı yapmak amacıyla esirlerin serbest bırakılması konusunda ülkenin Savaş Kabinesi’nin Refah’taki saldırılara devam kararı aldığını duyurdu.

İsrail ordusu, Refah’ın doğusundaki Hamas hedeflerine yönelik saldırılarının devam ettiğini açıkladı. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden Hamas – İsrail savaşı ölümcül bir hal almış durumda. Gazze şehrine yapılan İsrail saldırıları sonucunda yaklaşık 45 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Hamas, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması talebiyle İsrail’e iletmekteydi ancak bu talepler karşılık bulmadı.

Hamas, önceki günlerde Katar ve Mısır tarafından sunulan ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurdu. Bununla birlikte İsrail Başbakanı Netanyahu, Savaş Kabinesi’nin Hamas’a baskı yapabilmek için Refah’taki ‘operasyon’a devam kararı aldığını ifade etti. Netanyahu, ateşkes teklifinin İsrail’in beklentilerine uzak olduğunu düşündüklerini belirtti.

Bu süreçte taraflar arasındaki gerilim artarken, halklar arasında da endişe ve korku hakim. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın çözümü için uluslararası toplumdan da çözüm önerileri bekleniyor. Taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunması ve yaşanan insan kayıplarının sona erdirilmesi için uluslararası müdahale önem taşıyor. İki taraf arasındaki müzakerelerin neticesinde ateşkesin sağlanması ve bölgede barışın tesis edilmesi için umutlar artarken, şiddetin son bulması için çaba harcanması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Savaş Kabinesi, Refah’a saldırıları durdurmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!