G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.255.727,15

Hamas’ın ateşkes teklifine rağmen İsrail, Refah’ı Bombalıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savaş Kabinesi, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes tekliflerini kabul ettiğini duyurdu. Ancak bu karara rağmen, Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah şehrine yönelik saldırıların devam edeceği bildirildi. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Refah’a yapılan saldırıların sürdürülmesi kararının, İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve savaşın amaçlarına ulaşılması hedefiyle alındığı belirtildi.

Hamas’ın kabul ettiği ateşkes teklifinin, Tel Aviv yönetiminin şartlarından uzak olduğu ifade edildi. Bu sebeple İsrail, esir takası konusunu görüşmek amacıyla arabulucularla Kahire’ye bir heyet göndereceğini duyurdu. Ayrıca Refah şehrinin doğusuna yönelik hava ve topçu saldırılarının devam ettiği, sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiği bildirildi.

Gazze’deki Refah kentinin doğusunda gerçekleşen saldırılar, Hamas’ın arabulucu ülkelerin ateşkes teklifini kabul etmesinin hemen ardından gerçekleşti. İsrail ordusunun hava ve karadan gerçekleştirdiği bombardımanlarda yoğun bir şekilde şehir bombalanmış, sınıra yakın bölgelerde ise askeri araç hareketliliği gözlemlenmiştir.

İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını sürdürme kararı, ateşkes teklifinin kabul edilmesine rağmen alınmıştır. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Refah’a yönelik saldırıların devam etmesinin nedenini, İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve savaşın amacına ulaşılması olarak açıklamıştır. Bu kararın ardından Hamas’ın kabul ettiği ateşkes önerisi ile İsrail arasındaki gerilim devam etmektedir.

Hamas’ın ateşkes teklifini kabul etmesine rağmen, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını sürdürme kararı, taraflar arasındaki çatışmaların devam edeceğini göstermektedir. İsrail ayrıca esir takası konusunu görüşmek üzere Kahire’ye heyet göndereceğini duyurmuştur. Refah şehrinin doğusuna yapılan hava ve topçu saldırıları da bölgedeki gerilimi artırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas’ın ateşkes teklifine rağmen İsrail, Refah’ı Bombalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!