G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.131.956,09

META Hakkında Tarihi Karar: Profilsiz Kullanım Önerisi Kabul Edilmedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, META tarafından, Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar için sunulan “profilsiz kullanım” önerisinin kabul edilmediğini açıkladı. META’nın Threads adlı uygulamasına giriş yapabilmek için Instagram hesabına sahip olma zorunluluğu ve Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmesi gerektiği iddiası üzerine ön araştırma yapıldı ve META hakkında soruşturma başlatıldı. Kurul, META’nın çeşitli platformlardan topladığı verileri birleştirerek rekabeti bozduğuna ve ihlal tespiti yaparak şirkete tedbirler alması gerektiğine karar verdi.

Rekabet Kurulu, dijital pazarlardaki rekabet ihlallerine karşı önlemler alarak Threads hakkında başlatılan soruşturma kapsamında veri birleştirme davranışlarının engellenmesi için geçici tedbir kararı aldı. META hakkında her gün için yaklaşık 4,8 milyon liralık idari para cezası uygulanmasına karar verildi. META, Kuruma çeşitli öneriler sunsa da kabul edilmedi.

META, 29 Nisan’da Threads hizmetini Türkiye’de resmen durdurdu ve tüm Threads kullanıcılarının profillerini devre dışı bıraktı. Bunun üzerine Kurul, Threads’in faaliyetlerini durdurmasını dikkate alarak günlük idari para cezasını sonlandırdı ve 335 milyon 730 bin 707 lira idari para cezası uyguladı. Kurul, Threads’in geçici tedbir kararındaki yükümlülükleri yerine getirmediğine karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
META Hakkında Tarihi Karar: Profilsiz Kullanım Önerisi Kabul Edilmedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!