G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,78
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.921,33
BTC2.245.146,87

Kuveyt Emiri Türkiye’ye Geliyor: 60. Yıl Dönümünde Önemli Ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret, her iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılında gerçekleşecek. Bu ziyaret, mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Kuveyt Emiri Sabah, göreve başladıktan sonra Arap dünyası dışında ilk resmi yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirecek. Ziyaret aynı zamanda 7 yıl aradan sonra Kuveyt’ten Türkiye’ye gerçekleşen ilk emir düzeyindeki ziyareti olma özelliğini taşıyor. Türkiye-Kuveyt ilişkileri, köklü tarihi bağlar ve dostluk ilişkileri üzerine kurulu bir ilişkiyi yansıtmaktadır. İki ülke arasında ticaret, savunma sanayisi, turizm ve yatırım gibi pek çok alanda iş birliği mekanizmaları bulunmaktadır ve bölgesel konularda barış ve istikrarın korunması konusunda ortak bir vizyonları bulunmaktadır. Türk ve Kuveytli yetkililer, dünya genelinde ve bölgesel olarak yaşanan gelişmeleri daha sık ve düzenli bir şekilde ele almak için yakın diyaloglar kurmaktadır.

Kuveyt Emiri Sabah’ın ziyareti sırasında, ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze’deki durum ve bölgesel gelişmeler de ele alınacaktır. Özellikle, iki ülkenin ortak pozisyon aldığı İsrail-Filistin meselesi, ziyaret kapsamında ele alınacak önemli konulardan biri olacaktır. Ayrıca, ticaret, savunma sanayisi, turizm ve yatırım gibi konular da ziyaretin gündemini oluşturacaktır. Kuveyt ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedeflenmekte olup yeni anlaşmalar imzalanması planlanmaktadır. Kuveyt ve Türkiye’nin karşılıklı ticaret hacmi 2023 yılında yaklaşık 700 milyon dolara ulaşmıştır ve sektörel çeşitlendirme ve yeni iş birliği mekanizmaları ile bu rakamın artırılması hedeflenmektedir.

Kuveyt’te faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinin Kuveyt’in dönüşüm sürecinde önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekmektedir. Türkiye’nin inşaat sektöründe Kuveyt’te üstlendiği projelerin değeri 9,2 milyar dolara ulaşmıştır ve Kuveyt’in Türkiye’deki doğrudan yatırımlarının değeri de 2 milyar dolara ulaşmıştır. Kuveyt hükümetinin 2035 vizyonu çerçevesinde gerçekleştireceği yeni yatırımlar ve projelerinde Türk firmalarının daha fazla katkı sağlaması beklenmektedir. Türkiye, aynı zamanda Kuveyt vatandaşlarının turizm, tedavi ve emlak yatırımlarında en fazla tercih ettiği ülkelerden biridir. Türkiye, 2023 yılında 400 bin Kuveytli turiste ev sahipliği yaparken, Kuveyt vatandaşlarının da Türkiye’yi turistik bir destinasyon olarak tercih etmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuveyt Emiri Türkiye’ye Geliyor: 60. Yıl Dönümünde Önemli Ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!