G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.399,96

DHA Muhabiri Rojda Altıntaş, Demirören Ailesiyle İlgili Şok İddiaları Doğruladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C, 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında karıştığı kazada Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay sonrası Eylem Tok ve oğlu, ABD’ye kaçtı. Ardından, olayın basit bir kaza gibi lanse edilmesi için Demirören ailesinden baskı geldi.

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, kazayla ilgili haberi yapmak istedi ancak Revna Demirören’in şoförü İlker tarafından arandı. İlker, haberin yayınlanmaması için baskı yaptı ve olayı normal bir kaza haberi gibi servis etmeye karar verildi. Ses kayıtları ortaya çıktı ve Demirören ailesinin müdahalesiyle haber sansürlendi.

Kaza sırasında araçta bulunan 10 kişiden 8’inin ifadesi alındı ancak diğer 2 kişi, T.C’nin annesi Eylem Tok ve iş insanı Yıldırım Demirören’in oğlu olduğu iddia edilen kişi, ifade vermedi. T.C ve Eylem Tok, Mısır ve ardından ABD’ye kaçarak soruşturmadan kaçtılar.

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, haberle ilgili Demirören ailesinden baskı gördüğünü ve sansürlendiğini açıkladı. Altıntaş, sosyal medya üzerinden yaşadığı baskıları ve sustuğu süreci paylaşarak olayı doğruladı. Avukatı Mehmet Zengin de müvekkilinin meşru gazetecilik faaliyetlerine engel olmaya yönelik tehdit ve şantajları takip edeceklerini belirtti.

Haberin sansürlenmesi ve Demirören ailesinin müdahalesi, 5 Mart’ta gündeme oturdu. Oğuz Murat Acı’nın yakınları, olayı duyurduktan sonra Demirören grubunun sessiz kaldığı eleştirileri yöneltildi. Skandal olay, Türkiye’de büyük yankı uyandırırken, Demirören ailesinin haberin gerçek şekilde yayınlanmamasına izin vermesi durumunda kaçışın önlenebileceği sorularını beraberinde getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DHA Muhabiri Rojda Altıntaş, Demirören Ailesiyle İlgili Şok İddiaları Doğruladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!