G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Sony’nin Yeni Giyilebilir Kliması Avrupa’da Satışa Çıktı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sony’nin giyilebilir kliması Reon Pocket 5, Avrupa’da ilk kez satışa sunuldu. 2020 yılında tanıtılan Reon Pocket modeli, Tişört yakasındaki minik bir cebe sığabilen ve kişinin vücut yüzey sıcaklığını 23 dereceye kadar düşürebilen bir giyilebilir klima olarak dikkat çekmişti. Aynı zamanda ısıtıcı moduyla kış aylarında da kullanılabiliyor. Sony, geçen 5 yıl içinde geliştirdiği giyilebilir klima modelinin beşinci sürümünü Avrupa’da piyasaya sürdü. Reon Pocket 5, kullanıcının ense-sırt bölgesine takılarak serinlemesine yardımcı oluyor.

Bu portatif klima, termoelektrik soğutma prensibiyle çalışıyor. İki farklı sıcaklıkta plaka arasına yerleştirilen yarı-iletken elektrotlara akım uygulandığında ısı transferi gerçekleşiyor. Reon Pocket 5’in insan vücuduna temas eden kısmı, vücut sıcaklığını alarak bir fan yardımıyla dışarı atıyor ve bu sayede vücut sıcaklığını düşürüyor. Cihazda birden fazla sensör de bulunuyor ve vücut sıcaklığı, hava sıcaklığı, nem ve hareket gibi faktörler izlenerek optimum soğutma seviyesi belirleniyor. Sony, Reon Pocket 5’in önceki sürüme göre daha yüksek soğutma performansı ve uzun pil ömrü sunduğunu belirtiyor.

Sony’nin verilerine göre, klima 4. seviyede 7,5 saatlik kullanım süresi sağlarken ekonomi modunda bu süre 17 saate kadar çıkabiliyor. Daha önce sadece Japonya ve Asya pazarlarında satılan Sony’nin taşınabilir klimaları, ilk kez İngiltere’de satışa sunularak küresel pazarlara açıldı. Avrupa fiyatı 170 dolar olarak açıklanan Reon Pocket 5, kullanıcılara hem serinletme hem de ısıtma imkanı sunuyor.

Bu giyilebilir klima, teknoloji ve kişisel konforun birleştiği yenilikçi bir ürün olarak dikkat çekiyor. Portatif olması ve vücut sıcaklığını direk olarak hissederek soğutma sağlaması, kullanıcıları memnun edecek özellikler arasında yer alıyor. Sony’nin Avrupa’da piyasaya sürdüğü bu ürün, hava sıcaklıklarının arttığı günlerde kullanıcıları serin tutacak pratik bir çözüm sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sony’nin Yeni Giyilebilir Kliması Avrupa’da Satışa Çıktı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!