G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.131.956,09

Konyaaltı Teleferik Kazasında Tutuklananlar Belli Oldu: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan günü meydana gelen teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, yedi kişi yaralandı. Kazada mahsur kalan 174 kişi ise 23 saatlik bir operasyonla kurtarıldı. Kazayla ilgili olarak Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de dahil olmak üzere beş kişi tutuklandı. Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi ve avukatları savcılığın istediği bilirkişi raporunu bekledi. Rapor 3 Mayıs’ta dosyaya eklendi.

Bilirkişi raporunda, teleferik otomasyon sisteminde meydana gelen hatalar ve gerekli önlemlerin alınmaması sonucunda kaza yaşandığı belirtildi. ANET Antalya İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş.’de Mesut Kocagöz’ün genel müdür olarak görev yaptığı fakat kaza sırasında bu görevde bulunmadığı ifade edildi. Kocagöz’ün avukatları tarafından yapılan açıklamada ise kazadan dolayı sorumluluğun bulunmadığı ve tutukluluğun hukuka aykırı olduğu savunuldu.

Kocagöz’ün avukatları, yeni eklenen bilirkişi raporu doğrultusunda tutukluluğa itiraz etmek üzere adliyeye gitti. ANET Yönetim Kurulu Başkanlığından önce istifa ettiği ve kazada hukuki bir sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle tutukluluğa karşı çıkıldı.

Diğer yandan, Konyaaltı teleferik kazasıyla ilgili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren ve yaralananların yanı sıra mahsur kalan yolcuların da kurtarılmasına yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Olayın ardından yapılan incelemelerde teleferik sistemindeki hatalar ve ihmaller belirlenmeye başlandı.

Kocagöz’ün tutukluluğuna yönelik yapılan itirazın ardından gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor. Teleferik kazasıyla ilgili sorumluların adalet karşısına çıkarılması ve benzer kazaların önlenmesi için alınacak tedbirler ise merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konyaaltı Teleferik Kazasında Tutuklananlar Belli Oldu: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!