G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,24
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.678,71
Petrol71,69
GR. ALTIN2.899,41
BTC2.192.676,57

İsrail Ordu Tahliye Emri Verdi: 100 Bin Refah Sakini Bölgeyi Terk Etmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Refah’a saldırı düzenlemeye hazırlandığı bir dönemde tahliye emri çıkardı. Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahallelerin boşaltılması istendi. Tahliye emri doğrultusunda 100 bin kişinin bölgeden ayrılması gerektiği belirtildi. Belirlenen “insani bölgeye” hangi yollardan gidileceği konusunda talimatlar verildi. IDF, söz konusu tahliyeye ilişkin bir de harita paylaştı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ı takip etmek için Refah’tan genişletilmiş bir insani yardım bölgesi oluşturdu. El-Mawasi ve Han Yunus bölgelerinde yer alan bu bölge, yerlerinden edilmiş Filistinliler için sahra hastaneleri ve çadır kamplarını içeriyor. IDF, bölgeye insani yardım tedarikini devam ettireceklerini belirtti. Ayrıca, IDF, evlerine dönene kadar Gazze’nin her yerinde Hamas’ı takip etme taahhüdünde bulundu.

Bu gelişme, Hamas’ın Kahire’de gerçekleşen ateşkes ve esir takası müzakerelerini sonlandırma kararı almasının ardından yaşandı. Kahire’deki görüşmelerin sona ermesiyle birlikte Hamas heyeti hareket liderleriyle görüşmek üzere kentten ayrılacaklarını açıkladı.

Son dönemde yaşanan gelişmeler Filistin topraklarında insani bir krizi de beraberinde getirdi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılardan kaçan Filistinliler, çoğunlukla Refah’a sığındılar. Refah kentini terk etmek zorunda kalan insanlar, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas’ın esir takası anlaşmasına varmak istemediğine dair göstergeler olduğunu öne sürerek Refah kentine yapılacak bir işgali duyurdu. Bu durum, bölgede daha da büyük bir insani krize yol açabilir. Uluslararası toplum ise bu duruma kaygıyla yaklaşıyor ve İsrail’e insani yardımların sürekliliğini sağlama çağrısında bulunuyor. Gaza’da yaşanan bu krizin çözümü için tüm tarafların işbirliği yapması ve şiddetten kaçınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordu Tahliye Emri Verdi: 100 Bin Refah Sakini Bölgeyi Terk Etmeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!