G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.182,50

İDDEF, Gazze’ye Acil Yardım Çalışmalarını Hızlandırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren sivil yerleşim yerlerini havadan ve karadan bombalayan işgalci güç İsrail’in saldırılarına karşı direnen Gazze’deki Filistinli ailelere yardım etmek için harekete geçti. Bu saldırılar sonucunda evlerin yıkılması ve güneye zorunlu göçle birlikte ortaya çıkan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla hareket eden İDDEF, “Gazze’ye çadır ol” sloganıyla yardım çalışmalarını sürdürüyor.

İDDEF, İsrail’in bölgede işlediği insanlık ve savaş suçlarına maruz kalan Gazze’deki halka destek olmak için çabalarken, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Refah bölgesine 1.500 adet yaşam çadırı kurma kararı aldı. Dernek, Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini ve kriz başladığı günden bu yana onlara destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada, Gazze’nin Refah bölgesindeki insani durumun felaket boyutunda olduğu vurgulanarak, insanların açlık, hastalık ve barınma sorunlarıyla mücadele ettiği belirtildi. Bu zorlu şartlarda hayatta kalmaya çalışan insanlara destek olmak adına İDDEF’in çadır projesini başlattığı ifade edildi. Çadırların onların güvenli bir barınma ortamına kavuşmalarını sağlayacağı belirtildi.

Gazze yaşam çadırlarının özelliklerine de yer verilen açıklamada, çadırların dayanıklı malzemelerle yapıldığı ve yaz-kış şartlara uygun olduğu belirtildi. Sıcak havalarda serin tutmak, soğuk havalarda ise sıcak tutmak için özel izolasyon malzemelerinin kullanıldığı çadırların, sürekli olarak kullanıma uygun olduğu vurgulandı.

Hayırseverlerin de bu yardım çalışmalarına destek olabileceği belirtilerek, İDDEF’in internet sitesi üzerinden, banka hesaplarına ya da temsilcilikler aracılığıyla bağış yapabilecekleri bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, GAZZE yazıp 7230’a SMS göndererek 20 TL bağış yapma imkanı da sunuldu. İDDEF’in Gazze’deki insanlara yardım eli uzatmaya devam edeceği belirtilirken hayırseverlerin desteğiyle bu mücadelede daha güçlü olunacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İDDEF, Gazze’ye Acil Yardım Çalışmalarını Hızlandırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!