G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Kızılcıkorman Mahallesi Deresi Fabrika Atıklarıyla Siyaha Büründü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılcıkorman Mahallesi’nden geçen ve Mudurnu Deresi üzerinden Karadeniz’e dökülen derenin GSF Gıda Sanayi Fabrikaları atıkları nedeniyle kirletildiği iddia ediliyor. Mahalle sakinleri yıllardır çözüm bulunmamasına tepki göstererek fabrika önünde eylem gerçekleştirdi. Ellerinde pankartlarla yapılan yürüyüşte jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahalle sakinleri, fabrikanın arıtma cihazını devreye alarak bölgeyi temizlemesini istiyor.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Gülşen, derenin kötü durumunun çocukları mağdur ettiğini belirterek, fabrikanın atıklarından dolayı çocukların okullara geiremediğini ifade etti. Muhtar Mecid Kızıldağ ise, 1982’den beri devam eden fabrika atıklarının derenin ve çevresinin kirliliğine neden olduğunu dile getirdi. Mahalle halkı, fabrikanın arıtma cihazının çalıştırılarak kötü koku ve kirliliğin önlenmesini istiyor.

Kızıldağ, mahalledeki insanların çoğunun maske takmak zorunda kaldığını ve sivrisineklerin artık insanları rahatsız ettiğini belirtti. Derenin kirliliğinin mahallede yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayan muhtar, fabrika atıklarından dolayı insanların misafir dahi kabul edemez hale geldiğini dile getirdi. Fabrikanın hala atıklarını kanala boşalttığını ve aldığı cezaya rağmen pisliklerin devam ettiğini aktaran Kızıldağ, çevre mahallelerin de bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Mahalle halkı, sorunun çözülmesi ve temiz bir çevrede yaşamaları için yetkililerden destek bekliyor.

Mahalle sakinleri olarak sorunlarını dile getirmek için yaptıkları eylemde, fabrikanın bölgeyi temizlemesini ve çevre kirliliğine son vermesini talep eden mahalle sakinleri, toplum sağlığı için acil önlem alınması gerektiğini vurguluyor. Pes eden mahalle halkı, çevrelerinin tekrar eski temiz günlerine dönmesi için mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızılcıkorman Mahallesi Deresi Fabrika Atıklarıyla Siyaha Büründü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!