G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

İstanbul’daki Okullara 1 Milyon Kitap Hediye Edilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile İstanbul’daki 4 bin 44 okulların kütüphaneleri, TÜBİTAK popüler bilim yayınları ile buluşturulan “Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi kapsamında geçtiğimiz şubat ayında hayata geçirildi. İstanbul Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen bu proje ile İstanbul’daki okullardaki kitap sayısının 13 milyona ulaşması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, İstanbul Valisi Davut Gül tarafından yapılan açıklamaya göre, Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Baş Başa’ kitabından 1 milyon adet bastırılarak lise öğrencilerine hediye edileceği duyuruldu. Vali Gül, proje ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Başarının ilk düşmanı tembelliktir. Ben okuyorum İstanbul okuyor projesi kapsamında, Gençlerle Baş Başa kitabını bir milyon adet özel bastırarak bütün lise öğrencilerimize hediye ediyoruz. ‘Kitap zekâyı kibarlaştırır'” ifadelerini kullandı.

Bu kitap hediyesinin lise öğrencilerine dağıtılmasıyla birlikte, İstanbul’daki gençlerin okuma alışkanlıklarının desteklenmesi ve bilgi seviyelerinin artırılması amaçlanmaktadır. Proje, öğrencilere bilimle buluşturarak onların dünya görüşlerini genişletmeyi hedeflemektedir. Başarının tembellikle mücadele edilerek elde edileceği vurgulanırken, kitap okumanın zekayı geliştirdiği ve insanı daha kibar kıldığı belirtilmektedir.

İstanbul Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçirilen “Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi, gençlerin bilgi seviyelerini artırmak ve okuma alışkanlıklarını desteklemek adına önemli bir adımdır. Proje kapsamında 1 milyon adet Gençlerle Baş Başa kitabının lise öğrencilerine hediye edilecek olması, genç neslin bilgi birikimine katkı sağlayacak nitelikte bir adımdır. Bu proje ile İstanbul’daki okulların kütüphanelerinin zenginleştirilmesi ve öğrencilerin bilimsel içeriklere erişiminin artırılması hedeflenmektedir.

İstanbul Valiliği tarafından başlatılan ve devam ettirilen bu proje, gençlerin okuma alışkanlıklarını teşvik etmek ve bilgi birikimlerini artırmak adına önemli bir adımdır. 13 milyon kitap hedefine ulaşılmasıyla birlikte İstanbul’da eğitim alan gençlerin bilgi düzeylerinin artması ve bilimsel yayınlara erişiminin kolaylaşması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’daki Okullara 1 Milyon Kitap Hediye Edilecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!